Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Webbinarier

Månadsrapportering

Vi erbjuder öppna webbinarier om vad övergången till månads­rapportering innebär och hur man som arbetsgivare kan förbereda sig. Du har också möjlighet att ställa frågor. Webbinarierna är ca 30 minuter.

Aktuella webbinarier

Webbinarium tema 2: Lär dig mer om upp­märkning av anställda

2 webbinarium tema 2.PNGGer mer djuplodande kunskap i den nya upp­märkningen. Hur gör man, vilken upp­märkning ska väljas om det finns flera alternativ. Vi går också igenom ett antal scenarios.   Vi arrangerar samma webbinarium på flera olika dagar och tider.


Tidigare webbinarier

 När ett tema är avslutat finns möjlighet att se dem inspelade.
Presentation finns att ladda ner.

Webbinarium tema 1: Fora går över till månads­­rapportering1-webbinarium-tema1.PNGGer en grundläggande genomgång av den stegvisa övergången mellan års- och månadshantering av de kollektiv­avtalade försäkringarna.


Kommande webbinarier

Anmälningsfunktionen öppnas per tema så snart datumen har bestämts. 

Webbinarium tema 3: Månads­rapportering av lönerwebbinarium 3.PNGGer mer djuplodande kunskap i den nya månads­­rapporteringen av arbetare; vilka som ska ingå, olika sätt att rapportera, korrigering av löneuppgifter. Vi går också igenom ett antal scenarios. 


Webbinarium tema 4: Månadsfakturanwebbinarium 4.PNGFokus på de nya faktureringsrutinerna. Vi går bland annat igenom månadsfakturan och specifikationen.


Se till att vi har din e-postadress

Vi skickar ut information om webbinarium via e-post till ert företags huvudadministratör. Vi försöker vara så specifika vi kan så att du bjuds in till ett webbinarium som kan passa just ditt företag. Se därför till att e-postadressen till huvud­administratören är gällande och att e-post från oss inte hamnar i skräpposten. Om huvudadministatör saknas, så anmäler du det enkelt via e-tjänst.