Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

​Flyttjänst för Avtalspension SAF-LO öppnar 1 december

15 september 2020

Under hösten kommer Fora lansera nya e–tjänster för privatpersoner. Lanseringen har förskjutits i några veckor och den nya e–tjänsten för kapitalflytt öppnar den 1 december.

– Vi behöver mer tid för kvalitetssäkring av tjänsterna, system och informationsflöden och därför behöver vi även förlänga flyttstoppet, säger Thomas Billberger, expert på Avtals­pension SAF–LO på Fora.

De som planerar att flytta sin tjänste­pension Avtals­pension SAF–LO kan göra det från den 1 december när den nya e–tjänsten lanseras. Det är en förskjutning med fem veckor jämfört med tidigare datum.

– Vi behöver mer tid för kvalitetssäkring av tjänsterna, system och informationsflöden och därför behöver vi även förlänga flyttstoppet, säger Thomas Billberger, expert på Avtals­pension SAF–LO på Fora.

Fortsatt möjligt byta förvaltare för framtida kapital

Flyttstoppet gäller bara för redan intjänat kapital, mellan pensions­förvaltare. Under tiden som flyttjänsten på fora.se är stängd går det fortfarande att välja återbetalnings­skydd, familje­skydd och att byta förvaltare för framtida pensions­kapital.

Många kommer ha nytta av nya e-tjänster

Fora administrerar Avtals­pension SAF–LO och kollektiv­avtalade försäkringslösningar för 236 000 företag och cirka 4 miljoner personer. Cirka 3 miljoner personer har ännu inte börjat ta ut sin tjänste­pension och de kommer ha nytta av de nya e–tjänsterna.

– Lanseringen av de nya e–tjänster är steg i vår ambition att bli ännu mer serviceinriktade. Det ska vara enkelt och smidigt att ha med oss att göra, säger Thomas Billberger.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

19 mars 2024

Du har viktiga försäkringar genom jobbet

Du som är yngre än 22 år och under det senaste året har jobbat hos en arbetsgivare som tecknat försäkringar för sina anställda får inom de närmaste dagarna ett brev från Fora som visar vilka försäkringar du har genom jobbet. Ta en titt på innehållet så du får koll på när försäkringarna gäller. Det är bra att veta hur du ska göra om något händer.

15 mars 2024

Vi firar kollektivavtalets dag

I Sverige har 9 av 10 anställda pension och försäkring via jobbet tack vare kollektivavtalet. Alla kollektivavtal ger en extra trygghet för anställda, utöver det grundskydd som vi får genom lagstiftning. Därför firar vi kollektivavtalets dag den 17 mars!

12 mars 2024

Nu har månadsrapporteringen rullat igång

Under februari öppnade Fora de nya e-tjänsterna för uppmärkning och månadsrapportering av anställda som räknas som arbetare. Arbetsgivare kan nu månadsvis rapportera lönerna för de anställda med Avtalspension SAF-LO som därmed får sina pensionspremier överförda varje månad.

12 mars 2024

Dags att söka sommarjobb - kolla försäkringsskyddet

Sommaren kan tyckas vara långt bort men redan nu söker många företag personal för sommarsäsongen. Kom ihåg att alltid kolla vilka försäkringar som ingår i säsongsanställningen. Är du försäkrad om det händer dig något? Här är en checklista från Fora som gör dig lite tryggare inför sommarjobbet.

av 21
>