Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Har jag något försäkringsskydd om jag skadar mig i arbetet?

6 september 2021

Om du blir skadad på arbetet, eller på väg till och från arbetet, kan du få ersättning från Trygghets­försäkring vid arbetsskada, TFA. Du kan även få ersättning om du skulle bli sjuk på grund av ditt arbete eller har en sjukdom som blir värre av ditt arbete.

Månadens-KC-fråga_sept_1200x627.png

Försäkringen kan ge ersättning både under sjuktiden och om skadan skulle ge bestående invaliditet. Du kan också få ersättning för kostnader i samband med skadan eller om du förlorar inkomst på grund av skadan.

Försäkringen börjar gälla från din första anställnings­dag och gäller för alla anställda, oavsett anställnings­form, på företag som har försäkrings­avtal hos Fora.

Skulle du bli sjukskriven på grund av arbetsskada finns även en försäkring (Premiebefrielse­försäkring), som gör att du får pengar inbetalda till din Avtals­pension SAF-LO trots att du inte jobbar.

27 september 2023

Idag firar vi tjänstepensionens dag!

Idag är det Tjänstepensionens dag. Det vill vi fira och påminner om att se till att du har tjänstepension genom din anställning.

17 augusti 2023

Tips till dig som byter jobb - se över försäkringarna

Efter sommarens semester ökar intresset för att byta jobb. Nytt jobb kan innebära helt nya förutsättningar när det gäller tjänstepension och trygghetsförsäkringar. Därför är det viktigt att se över vad som gäller för den nya anställningen innan du börjar. Här är Foras tips till dig som planerar att byta jobb.

5 juli 2023

Semester ger välbehövlig paus – passa på att se över dina trygghetsförsäkringar

Juli är fortfarande den vanligaste månaden för semester då nära två miljoner personer tar paus från arbetet. Ett tips när semesterlugnet börjar infinna sig är att passa på och kolla sina trygghetsförsäkringar och tjänstepension. Kanske känslan av att ha koll kan göra semesterlugnet ännu större.

30 juni 2023

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

15 juni 2023

Månadsrapportering av arbetare från och med 2024

Fora går över till månadshantering av de kollektivavtalade försäkringarna. Det innebär månadsvis lönerapportering, fakturering och överföring av pensionspremier till arbetares pensionsbolag. Det är Foras ägare Svenskt Näringsliv och LO som tagit beslutet om övergången till månadshantering.

av 19
>