Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Den bästa förmånen

Den 27 september firar vi Tjänstepensionens dag. Alla som arbetar och betalar skatt tjänar in till sin allmänna pension. Tjänstepensionen kommer däremot via arbetsgivaren och är en stor del av den framtida pensionen. Därför är tjänstepension den absolut bästa förmånen arbetsgivare kan erbjuda sina anställda.

Kundservice

I Foras kundservicesektion hittar du bland annat blanketter, instruktioner, vanliga frågor och kontaktvägar.

Sänkt ålder för Avtalspension SAF-LO 2021

Svenskt Näringsliv och LO har träffat en överenskommelse om att successivt sänka åldern för intjänande till Avtalspension SAF-LO från dagens 25 år, med start 2021.

Information med anledning av Coronaviruset

Vi får många frågor med anledning av Coronaviruset och har samlat den viktigaste informationen. Hittar du inte svar på dina frågor där, kan du vända dig till Foras kundservice.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Varför får jag pensionsbesked från Fora och vad innehåller det?

14 april 2021

Moa Isaksson på Foras kundservice svarar på frågor om tjänstepension och kollektivavtalade försäkringar.

Som privatanställd arbetare har du en tjänstepension som heter Avtalspension SAF-LO. Fora sköter all administration kring den tjänstepensionen och vi sammanställer varje år ett pensionsbesked som visar hur värdet av ditt pensionskapital har förändrats. Pensionsbeskedet börjar att skickas ut i mitten av april. Det senaste beskedet syns även på Mina sidor på fora.se.

Vad ingår i pensionsbeskedet?

Det varierar från person till person. Oftast visas information om hur kapitalet har utvecklats under det senaste året, vilka dina pensionsförvaltare är, vem som har hand om dina framtida inbetalningar och om du har något efterlevandeskydd eller inte.

Pensionsbeskedet innehåller även uppgifter i form av en årsavstämning
som redovisar inrapporterad lön från din arbetsgivare, eventuella korrigeringar av tidigare inrapporterad lön och hur mycket pengar som betalats in till din Avtalspension SAF-LO i år. Vill du se inbetalda premier för tidigare år kan du logga in på Mina sidor på fora.se. I årsavstämningen kan du även se om du omfattas av en kompletterande pensionspremie som till exempel Deltidspensionsavsättning eller Extra pensionsavsättning.

En eller flera pensionsförvaltare

Bra att veta är att Fora inte förvaltar dina pensionspengar. För frågor om
det aktuella värdet och utbetalning ska du kontakta din pensionsförvaltare. Vilken förvaltare du har ser du i ditt pensionsbesked och där finns även kontaktuppgifter. Du kan ha en eller flera pensionsförvaltare beroende på val du tidigare har gjort. Har du inte gjort något val så finns pengarna hos AMF.

Läs mer

Utöver tjänstepension har du även allmän pension och i vissa fall eget sparande. För att se en helhetsbild och prognos för hela din framtida pension kan du logga in på Minpension.se.

Pensionsbeskedet från Fora
Languages

6 september 2021

Har jag något försäkringsskydd om jag skadar mig i arbetet?

Månadens-KC-fråga_sept_1200x627.pngOm du blir skadad på arbetet, eller på väg till och från arbetet, kan du få ersättning från Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA. Du kan även få ersättning om du skulle bli sjuk på grund av ditt arbete eller har en sjukdom som blir värre av ditt arbete.

2 september 2021

Checklista för dig som ska byta jobb

Antalet anställda i Sverige ökar enligt statistik från SCB. Restriktionerna mot Corona har lättats vilket har lett till att flera branscher snabbt behöver rekrytera personal.

16 juni 2021

Få pratar tjänstepension med arbetsgivaren

Tjänstepension är en betydelsefull förmån som betalas av arbetsgivaren. Ändå är det drygt sex av tio som aldrig har samtal med sin arbetsgivare om sin tjänstepension. Det visar en undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Fora.

20 maj 2021

Hur stor blir min pension?

Moa Isaksson på Foras kundservice svarar på frågor om tjänstepension och kollektivavtalade försäkringar.

29 april 2021

Försäkringsvillkor 2021

Försäkringsvillkoren för 2021 finns nu att ladda ner.

av 8
>