Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Månadsmöten med allt från order till tjänstepension

9 november 2022

På Telos Telemontage obligatoriska månadsmöten för all personal tar man upp såväl projektstatus som aktuella frågor om försäkringar och tjänstepension. Utöver det mejlas tips och nyheter som rör pension till alla medarbetare.

Kundservice

I Foras kundservicesektioner hittar du bland annat:

  • Blanketter och instruktioner
  • Situationsguider och frågor & svar
  • Kontaktvägar till Fora

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Fora deltar på Systemvetardagen

7 februari 2022

Systemvetardagen är en av Sveriges största arbetsmarknadsdagar för IT- och systemvetare och en unik mötesplats för studenter och organisationer inom IT-branschen. I år är det första gången som Fora deltar.

Systemvetardagen anordnas årligen av studentkåren DISK vid Institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet i Kista. Årets upplaga genomförs i en hybridform som kombinerar en digital mässa med fysiska event och presentationer.

- Systemvetardagen är en möjlighet för oss på Fora att få berätta om det vi jobbar med för att attrahera personer som vill jobba med ny och spännande teknik, berättar Jeanette Nilsson, gruppchef IT på Fora och fortsätter:

- Fora genomför nu en transformation som innebär att vi går från ett traditionellt administrationsbolag till ett modernt digitalt serviceföretag. Under detta arbete behöver vi bygga egen kompetens inom flera områden och vi ser systemvetardagen som viktig för att knyta nya kontakter och som förhoppningsvis kan leda till rekryteringar. Systemvetardagen är också en möjlighet för oss att stärka vårt varumärke för akademiker och även visa att vi är ett bolag med mycket egen IT-utveckling.

I Foras digitala monter kan besökare chatta med Foras medarbetare och ta del av information och jobbannonser. Mellan klockan 14.15 och 14.45 håller Fora en föreläsning med namnet ”Vägen till Continuous Delivery - Hur en traditionell organisation blir snabbare i sin leverans till kunderna”, som leds av Jeanette Nilsson tillsammans med kollegan Afshin Mohammadi, gruppchef IT på Fora. Föreläsningen direktsänds på Youtube och är öppen för alla.

Länk till föreläsningen 9/2 kl.14.15-14.45

2 december 2022

Rapportera Företagares egen försäkring redan i januari

Nästa år öppnar tjänsten för att rapportera slutliga löneuppgifter för Företagares egen försäkring redan i januari. Fora behöver din rapport senast den 30 april 2023.

25 november 2022

Intjänandeåldern sänks till 22 år

Från 1 januari 2023 börjar arbetare tjäna in till sin tjänstepension när de fyller 22 år. Det här är den tredje och sista sänkningen av intjänandeåldern som görs på lika många år.

24 november 2022

Ny försäkringsgivare för Folksam Ömsesidig Livförsäkring

Folksam Ömsesidig Livförsäkring har bytt försäkringsgivare till Folksam Tjänstepension AB inom Avtalspension SAF-LO.

18 november 2022

Nya villkor och priser som gäller från den 1 oktober 2022

Från 1 oktober gäller nya villkor och priser för Försäkring för avgångsbidrag, AGB för arbetare och Trygghetsfonden TSL. Även villkoren för TRR Trygghetsrådet och Trygghetsrådet TRS ändras.

11 november 2022

Kom ihåg att kolla försäkringsskyddet om du säsongsarbetar i vinter

Skiduthyrare, servitör och receptionist är några av vinterns säsongsarbeten som fortfarande går att söka. Men glädjen över ett säsongsjobb i vinter kan i stället bli en dyrköpt erfarenhet för den som har glömt att kolla försäkringsskyddet. Är du försäkrad om olyckan är framme? Här är Foras checklista som gör dig lite tryggare inför vinterjobbet.

av 26
>