Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Fora deltar på Systemvetardagen

7 februari 2022

Systemvetardagen är en av Sveriges största arbetsmarknadsdagar för IT- och systemvetare och en unik mötesplats för studenter och organisationer inom IT-branschen. I år är det första gången som Fora deltar.

Systemvetardagen anordnas årligen av studentkåren DISK vid Institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet i Kista. Årets upplaga genomförs i en hybridform som kombinerar en digital mässa med fysiska event och presentationer.

- Systemvetardagen är en möjlighet för oss på Fora att få berätta om det vi jobbar med för att attrahera personer som vill jobba med ny och spännande teknik, berättar Jeanette Nilsson, gruppchef IT på Fora och fortsätter:

- Fora genomför nu en transformation som innebär att vi går från ett traditionellt administrationsbolag till ett modernt digitalt serviceföretag. Under detta arbete behöver vi bygga egen kompetens inom flera områden och vi ser systemvetardagen som viktig för att knyta nya kontakter och som förhoppningsvis kan leda till rekryteringar. Systemvetardagen är också en möjlighet för oss att stärka vårt varumärke för akademiker och även visa att vi är ett bolag med mycket egen IT-utveckling.

I Foras digitala monter kan besökare chatta med Foras medarbetare och ta del av information och jobbannonser. Mellan klockan 14.15 och 14.45 håller Fora en föreläsning med namnet ”Vägen till Continuous Delivery - Hur en traditionell organisation blir snabbare i sin leverans till kunderna”, som leds av Jeanette Nilsson tillsammans med kollegan Afshin Mohammadi, gruppchef IT på Fora. Föreläsningen direktsänds på Youtube och är öppen för alla.

18 juni 2024

Semester och paus - kanske bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar

Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?

23 maj 2024

Gemensam bolagsstruktur banar väg för varumärket Avtalat

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektivavtalsinformation. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice. 

7 maj 2024

Olgas resa från hovmästare till systemutvecklare på Fora

Mycket eget driv och intensiva studier tog Olga Korobeinik till ett nytt kapitel i yrkeslivet. Hon lämnade restaurangbranschen och började arbeta som systemutvecklare på Fora. ”Det bästa valet jag har gjort”, säger hon själv. Här berättar hon mer om den prestigelösa kulturen, Foras viktiga uppdrag och en spännande digital transformation. Kanske är Fora en plats för dig?

3 maj 2024

Pilotkunder värdefull hjälp i övergången till månadsrapportering

Att involvera kunder i en pilot i ett tidigt skede var en viktig del i Foras arbete med övergången till månadsvis rapportering av arbetares löner. Ambitionen med en pilot var att dra viktiga lärdomar på vägen mot lansering av månadsrapportering av arbetare. Två av pilotkunderna berättar här om sina erfarenheter.

28 april 2024

Idag är det extra fokus på arbetsmiljön

I dag, den 28 april, är det FN:s internationella arbetsmiljödag, ”World Day for Safety and Health at Work”. En årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. Arbetsmiljöfrågor är självklart lika viktiga alla dagar, så för att ändå uppmärksamma arbetsmiljön lite extra idag passar vi på att lyfta Foras duktiga arbetsmiljöombud.

av 23
>