Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Fora deltar på Systemvetardagen

7 februari 2022

Systemvetardagen är en av Sveriges största arbetsmarknadsdagar för IT- och systemvetare och en unik mötesplats för studenter och organisationer inom IT-branschen. I år är det första gången som Fora deltar.

Systemvetardagen anordnas årligen av studentkåren DISK vid Institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet i Kista. Årets upplaga genomförs i en hybridform som kombinerar en digital mässa med fysiska event och presentationer.

- Systemvetardagen är en möjlighet för oss på Fora att få berätta om det vi jobbar med för att attrahera personer som vill jobba med ny och spännande teknik, berättar Jeanette Nilsson, gruppchef IT på Fora och fortsätter:

- Fora genomför nu en transformation som innebär att vi går från ett traditionellt administrationsbolag till ett modernt digitalt serviceföretag. Under detta arbete behöver vi bygga egen kompetens inom flera områden och vi ser systemvetardagen som viktig för att knyta nya kontakter och som förhoppningsvis kan leda till rekryteringar. Systemvetardagen är också en möjlighet för oss att stärka vårt varumärke för akademiker och även visa att vi är ett bolag med mycket egen IT-utveckling.

I Foras digitala monter kan besökare chatta med Foras medarbetare och ta del av information och jobbannonser. Mellan klockan 14.15 och 14.45 håller Fora en föreläsning med namnet ”Vägen till Continuous Delivery - Hur en traditionell organisation blir snabbare i sin leverans till kunderna”, som leds av Jeanette Nilsson tillsammans med kollegan Afshin Mohammadi, gruppchef IT på Fora. Föreläsningen direktsänds på Youtube och är öppen för alla.

17 augusti 2023

Tips till dig som byter jobb - se över försäkringarna

Efter sommarens semester ökar intresset för att byta jobb. Nytt jobb kan innebära helt nya förutsättningar när det gäller tjänstepension och trygghetsförsäkringar. Därför är det viktigt att se över vad som gäller för den nya anställningen innan du börjar. Här är Foras tips till dig som planerar att byta jobb.

5 juli 2023

Semester ger välbehövlig paus – passa på att se över dina trygghetsförsäkringar

Juli är fortfarande den vanligaste månaden för semester då nära två miljoner personer tar paus från arbetet. Ett tips när semesterlugnet börjar infinna sig är att passa på och kolla sina trygghetsförsäkringar och tjänstepension. Kanske känslan av att ha koll kan göra semesterlugnet ännu större.

30 juni 2023

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

15 juni 2023

Månadsrapportering av arbetare från och med 2024

Fora går över till månadshantering av de kollektivavtalade försäkringarna. Det innebär månadsvis lönerapportering, fakturering och överföring av pensionspremier till arbetares pensionsbolag. Det är Foras ägare Svenskt Näringsliv och LO som tagit beslutet om övergången till månadshantering.

31 maj 2023

Viktigt att ha koll på tjänstepensionen även om pensionen känns avlägsen

Under april till och med juni skickar Fora ut sitt årliga pensionsbesked till alla som via sin anställning tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Det rör sig om cirka tre miljoner personer. Men hur tas pensionsbeskedet emot? Här är några röster.

av 18
>