Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Kontorssafari ökar gemenskap och verksamhetsförståelse

16 september 2022

Hur ökar man gemenskap och förståelse för varandra i företag där alla jobbar i olika team? ”Kontorssafari” kan vara ett sätt. På Fora genomförs kontorssafari sex gånger per år, då medarbetare under en dag kan besöka olika avdelningar på Fora och få inblick i hur andra kollegor arbetar.

Kontorssafari_700.jpg

Det är frivilligt att vara med på Foras kontorssafari och varje avdelning som deltar skapar sin egen presentation. Det kan till exempel vara en muntlig presentation som följs av att man visar hur man praktiskt arbetar med en viss handläggningsuppgift. Kontorssafarin pågår under en dag med schemalagda pass på cirka 45 minuter för varje avdelning. Medabetarna bokar enkelt in sig via intranätet.

– Vi utvärderar varje kontorssafari och vi har bara fått positiv respons, säger Elin Alfredson, koordinator för kundservice och projektledare för Foras kontorssafari.
– Det ger dessutom oväntade resultat. När kollegor från it besökte kundservice och såg hur de jobbade, kom de på konkreta idéer som skulle kunna förenkla arbetet för kundservice.

Höstens första kontorssafari på Fora är idag den 16 september.

5 april 2024

Dags att rapportera till Företagares egen försäkring

Om du inte redan har gjort det är det nu dags för dig som tecknat Avtals­pension SAF-LO genom Företagares egen försäkring att rapportera slutlig inkomst för 2023.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

15 mars 2024

Vi firar kollektivavtalets dag

I Sverige har 9 av 10 anställda pension och försäkring via jobbet tack vare kollektivavtalet. Alla kollektivavtal ger en extra trygghet för anställda, utöver det grundskydd som vi får genom lagstiftning. Därför firar vi kollektivavtalets dag den 17 mars!

12 mars 2024

Nu har månadsrapporteringen rullat igång

Under februari öppnade Fora de nya e-tjänsterna för uppmärkning och månadsrapportering av anställda som räknas som arbetare. Arbetsgivare kan nu månadsvis rapportera lönerna för de anställda med Avtalspension SAF-LO som därmed får sina pensionspremier överförda varje månad.

26 februari 2024

Tilläggsförsäkringar för tjänstemän upphör vid årsskiftet

Svenskt Näringsliv och LO har beslutat att Försäkring om avgångsbidrag, AGB, och Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, för tjänstemän ska upphöra den 31 december 2024. Berörda kunder kommer att få mer information närmare årsskiftet.

av 27
>