Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Aktuellt

Elisabeth Wisén blir ordinarie vd för Fora

21 juni 2022

Efter sex månader som Foras tillförordnande vd tillträder nu Elisabeth Wisén som ordinarie vd. Under sina sex månader på Fora har Elisabeth redan gjort avtryck och kunnat bidra med viktiga pusselbitar i Foras utveckling.

Avtalat

Avtalat lanserar ny webb

13 juni 2022

Avtalats webbplats har uppdaterats med ny startsida, struktur, navigering och fler sidor om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. På avtalat.se finns samlad information och vägledning om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Genom att samla allting för både arbetsgivare och anställda på ett ställe, får du en bättre översikt.

Aktuellt

Tre miljoner personer får pensionsbesked från Fora

27 april 2022

I slutet av april påbörjas utskicket till privatanställda arbetare som under år 2021 tjänat in pengar till sin Avtalspension SAF-LO. Det ett bra tillfälle att se över sin tjänstepension i samband med att man får sitt pensionsbesked från Fora.

Aktuellt

Stopp för handel med Rysslandsfonder

Alla valbara fondbolag inom Avtalspension SAF-LO som har Rysslands- eller Östeuropafonder, har tvingats stänga dessa fonder för handel. Fonderna kan inte kan köpas, säljas eller bytas i dagsläget. Nya pensionspremier kan inte heller placeras i fonderna, och kapitalflytt till eller från fonderna kan inte genomföras.

Lediga jobb

Prenumerera på lediga jobb

Vi befinner oss på en spännande förändringsresa. Målet är ett modernare Fora som alltid utgår från kundernas behov. Missa inte om det kommer upp ett jobb som passar dig.

Vem räknas som företagare?

Olika roller omfattas av olika försäkringar. Ta hjälp av vår guide för att ta reda på om en person räknas som företagare eller inte.

Kundservice

I Foras kundservicesektion hittar du bland annat blanketter, instruktioner, vanliga frågor och kontaktvägar.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Samarbete och gemensam kompetens viktigast

10 februari 2022

Den 14 januari tillträdde Elisabeth Wisén som tillförordnad vd på Fora. Med sin omfattande erfarenhet inom försäkringsbranschen och it blir hon ett viktigt stöd i den operativa driften och pågående transformationen fram tills en ny ordinarie vd är på plats.

Elisabeth Wisen_mobil2_beskuren.jpg

Elisabeth Wisén kommer närmast från Afa Försäkring där hon har rollen som vice vd och chef för försäkringshantering och it, ett uppdrag hon operativt tar en paus ifrån. Att få vara med och bidra till Foras förflyttning från ett traditionellt administrationsbolag till ett modernt digitalt serviceföretag är en uppgift hon ser fram emot.

- Fora är ett bolag med en oerhört viktig funktion och uppdrag i det kollektivavtalade systemet. Hela organisationen tar sitt uppdrag på största allvar, det är ett stort engagemang och en vilja hos medarbetarna att bidra till verksamheten. Här finns gott om kompetens och det ska bli mycket roligt att få vara en del av Foras fortsatta resa, säger Elisabeth.

Spännande förflyttning

Elisabeth har arbetat inom försäkringsbranschen under många år och känner den kollektivavtalade sfären väl genom Afa Försäkring. Dessutom har hon ansvarat för it-verksamheter och arbetat med den omställning som digitaliseringen förde med sig på försäkringsbolaget If och på Afa Försäkring.

- Fora är mitt i en spännande förflyttning, där stora delar av verksamheten anpassas och avgörande affärssystem byts ut, parallellt med den dagliga driften. Detta kräver engagemang och bibehållet fokus under lång tid och jag imponeras av hur man löser det på Fora. Jag tror att jag med min bakgrund kan bidra i de frågeställningar som Fora står inför, och det var också ett av skälen till att jag tackade ja till uppdraget som tillförordnad vd, säger Elisabeth.

- Under den närmaste tiden kommer mitt fokus vara att sätta mig in i transformationen och att vi tillsammans säkrar en god framdrift. I mitt uppdrag ingår också att bygga sunda processer och strukturer för att vi ska uppfylla vårt grunduppdrag, säkerställa en god utvecklingsagenda och se till att alla medarbetare trivs och kommer till sin rätt så att vi når de målsättningar som vi har framför oss för 2022 och även för framtiden, säger Elisabeth, som betonar vikten av att samverka och samarbeta.

Samarbete är det viktigaste

- Det viktigaste för mig är samarbetet, nyttjandet av våra gemensamma kompetenser och att vi strävar mot att bidra till ett bättre och kollektivavtalat system som helhet. En verksamhetsmodernisering och omställning av den här omfattningen drivs inte framåt av en enskild person, utan av alla i hela organisationen tillsammans. Jag tror på att kroka arm, att vi alla bidrar med våra kompetenser inom de centrala frågeställningarna, och det känner jag mig mycket trygg med när det gäller Fora, avslutar Elisabeth.

21 juni 2022

Elisabeth Wisén blir ordinarie vd för Fora

Efter sex månader som Foras tillförordnande vd tillträder nu Elisabeth Wisén som ordinarie vd.

13 juni 2022

Avtalat lanserar ny webb

Avtalats webbplats - avtalat.se har uppdaterats och har ny startsida, struktur, navigering och fler sidor om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

10 juni 2022

Råd till utexaminerade som söker jobb - kolla försäkringarna

Nu examineras tusentals studenter och många ska söka sitt första jobb. Men innan anställningskontraktet skrivs på bör man kolla vilka försäkringar som ingår i anställningen. Här är Foras checklista inför första jobbet.

 

27 april 2022

Tre miljoner personer får pensionsbesked från Fora

Med start tidigt i april började Fora skicka ut sitt årliga pensionsbesked till alla som via sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Nu påbörjas utskicket till privatanställda arbetare som under år 2021 tjänade in pengar till sin tjänstepension. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

8 april 2022

Dags att rapportera löner för Företagares egen försäkring

Nu är det dags att rapportera slutliga löneuppgifter för dig som tecknat Företagares egen försäkring med Avtalspension SAF-LO. Inom kort får du ett brev med mer information om hur rapporteringen går till och när du senast behöver göra rapporteringen.

av 23
>