Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Fortbildning och självcertifiering viktiga delar i Foras digitala förflyttning

5 april 2023

Sedan tre år har Foras it-avdelningar satsat på fortbildning och certifiering inom Microsoft Azure, en plattform för molnlösningar. Idag har man hela 20 certifieringar inom olika områden.

It-certifiering_750.jpg
Fr vänster: Aku Lindholm, Viktor Marend, Peter Erlandsson, Veroni Bergström, Mattias Casserstedt, Rasmus Österholm

– Vi har ett fantastiskt kompetent it-team på Fora idag, säger Mattias Casserstedt, Head of Cloud på Fora med ansvar att driva molnutvecklingen.

– Certifieringen via Microsofts utbildnings­paket har fungerat väldigt bra. Nu har vi 10 medarbetare som tillsammans har 20 certifieringar inom olika områden. Det skapar ett team med mycket hög kompetens som gör dem till extremt duktiga utförare, kravställare och beställare, säger Mattias.

Fora är mitt i en digital förflyttning och utvecklar helt nya tjänster med molnteknik. Teknikintensiteten är hög och utvecklingen snabb. Att ha flera medarbetare med dokumenterad kunskap inom just molnteknik ger en intern styrka.

– Medarbetarna är vår bästa tillgång. De har med stor entusiasm och driv tagit sig an modellen för egenarbete med krav på certifieringar. Jag är oerhört stolt över dem, säger Mattias.

18 juni 2024

Semester och paus - kanske bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar

Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?

23 maj 2024

Gemensam bolagsstruktur banar väg för varumärket Avtalat

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektivavtalsinformation. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice. 

7 maj 2024

Olgas resa från hovmästare till systemutvecklare på Fora

Mycket eget driv och intensiva studier tog Olga Korobeinik till ett nytt kapitel i yrkeslivet. Hon lämnade restaurangbranschen och började arbeta som systemutvecklare på Fora. ”Det bästa valet jag har gjort”, säger hon själv. Här berättar hon mer om den prestigelösa kulturen, Foras viktiga uppdrag och en spännande digital transformation. Kanske är Fora en plats för dig?

3 maj 2024

Pilotkunder värdefull hjälp i övergången till månadsrapportering

Att involvera kunder i en pilot i ett tidigt skede var en viktig del i Foras arbete med övergången till månadsvis rapportering av arbetares löner. Ambitionen med en pilot var att dra viktiga lärdomar på vägen mot lansering av månadsrapportering av arbetare. Två av pilotkunderna berättar här om sina erfarenheter.

28 april 2024

Idag är det extra fokus på arbetsmiljön

I dag, den 28 april, är det FN:s internationella arbetsmiljödag, ”World Day for Safety and Health at Work”. En årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. Arbetsmiljöfrågor är självklart lika viktiga alla dagar, så för att ändå uppmärksamma arbetsmiljön lite extra idag passar vi på att lyfta Foras duktiga arbetsmiljöombud.

av 39
>