Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

29 augusti 2023

Den här uppmaningen är till arbetsgivare som betalat avgift till TRR, TRS eller TSL för perioden 1 oktober och 31 december 2022 och ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

Viktigt för arbetsgivare att göra före den 15 september

  • Registrera ett gällande bankkonto eller bankgiro hos Fora om ni inte redan gjort det. Detta är mycket viktigt eftersom vi inte kommer kunna betala ut denna ersättning på avi eller annat sätt.
  • Säkerställ att du har slutrapporterat dina anställdas löner.
  • Kontrollera även att den e-postadress ni lämnat till Fora stämmer.

Så här fungerar det

Arbetsgivare som betalar avgift till någon av organisationerna Trygghetsfonden TSL, TRR Trygghetsrådet eller Trygghetsrådet TRS kan enligt lagen (2022:850) om grundläggande omställnings- och kompetensstöd ha rätt till ersättning från Kammarkollegiet. Fora har, genom försäkringsvillkoren, fullmakt att ansöka om ersättning för företagets räkning och betala ut den beslutade ersättningen till företaget.

Det här händer den 30 september 2023 och framåt

  • Fora lämnar ansökan till Kammarkollegiet den 30 september 2023.
  • Kammarkollegiet beslutar om ersättning och meddelar Fora.
  • Senast den 31 december 2023 betalar Fora ut ersättning till de arbetsgivare som blivit beviljade ersättning och som uppfyller punkterna ovan.

Information om hur man registrerar ett konto och mycket mer finns i länkarna här nedan för.

27 september 2023

Idag firar vi tjänstepensionens dag!

Idag är det Tjänstepensionens dag. Det vill vi fira och påminner om att se till att du har tjänstepension genom din anställning.

29 augusti 2023

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

Den här uppmaningen är till arbetsgivare som betalat avgift till TRR, TRS eller TSL för perioden 1 oktober och 31 december 2022 och ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

17 augusti 2023

Tips till dig som byter jobb - se över försäkringarna

Efter sommarens semester ökar intresset för att byta jobb. Nytt jobb kan innebära helt nya förutsättningar när det gäller tjänstepension och trygghetsförsäkringar. Därför är det viktigt att se över vad som gäller för den nya anställningen innan du börjar. Här är Foras tips till dig som planerar att byta jobb.

5 juli 2023

Semester ger välbehövlig paus – passa på att se över dina trygghetsförsäkringar

Juli är fortfarande den vanligaste månaden för semester då nära två miljoner personer tar paus från arbetet. Ett tips när semesterlugnet börjar infinna sig är att passa på och kolla sina trygghetsförsäkringar och tjänstepension. Kanske känslan av att ha koll kan göra semesterlugnet ännu större.

30 juni 2023

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

av 32
>