Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Semester ger välbehövlig paus – passa på att se över dina trygghetsförsäkringar

5 juli 2023

Juli är fortfarande den vanligaste månaden för semester då nära två miljoner personer tar paus från arbetet. Ett tips när semesterlugnet börjar infinna sig är att passa på och kolla sina trygghets­försäkringar och tjänste­pension. Kanske känslan av att ha koll kan göra semesterlugnet ännu större.

Sommar_750.jpg

Semestern är mycket viktig för vårt välmående och hälsa. Så viktig att Europeiska arbetsmyndigheten har listat varför vi alltid bör ta ut våra årliga semesterdagar.

Minskad stress. När du har semester får du en välbehövlig paus från arbetslivets påfrestningar. Det kan göra att du mår bättre när du kommer tillbaka till jobbet efter semestern.

Ökar produktiviteten. Forskning visar att arbetstagarnas produktivitet ökar med upp till 40 procent om de tar ut sina årliga semesterdagar. Både du och arbetsgivaren tjänar på att du tar semester.

Minskar risken för hälsokomplikationer. En hög arbetsbelastning under en längre period ökar risken för allvarliga hälsokomplikationer. Den årliga semestern är därför nödvändig för en hälsosam livsstil.

Förbättrar balansen mellan arbete och privatliv. Att ta ut årliga semesterdagar kan ha en stor positiv inverkan på balansen mellan arbete och privatliv, eftersom det blir mer tid för att umgås med familj och vänner. Eller åka på drömresan.

Så passa på att utnyttja semesterlugnet som infinner sig och gå in på fora.se och logga in på Mina sidor. Där kan du som har tjänat in pengar till tjänste­­pensionen Avtals­pension SAF-LO:

  • göra val av pensions­bolag
  • hantera återbetalnings­skydd och familje­skydd
  • flytta intjänade pensions­pengar.

27 september 2023

Idag firar vi tjänstepensionens dag!

Idag är det Tjänstepensionens dag. Det vill vi fira och påminner om att se till att du har tjänstepension genom din anställning.

29 augusti 2023

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

Den här uppmaningen är till arbetsgivare som betalat avgift till TRR, TRS eller TSL för perioden 1 oktober och 31 december 2022 och ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

17 augusti 2023

Tips till dig som byter jobb - se över försäkringarna

Efter sommarens semester ökar intresset för att byta jobb. Nytt jobb kan innebära helt nya förutsättningar när det gäller tjänstepension och trygghetsförsäkringar. Därför är det viktigt att se över vad som gäller för den nya anställningen innan du börjar. Här är Foras tips till dig som planerar att byta jobb.

5 juli 2023

Semester ger välbehövlig paus – passa på att se över dina trygghetsförsäkringar

Juli är fortfarande den vanligaste månaden för semester då nära två miljoner personer tar paus från arbetet. Ett tips när semesterlugnet börjar infinna sig är att passa på och kolla sina trygghetsförsäkringar och tjänstepension. Kanske känslan av att ha koll kan göra semesterlugnet ännu större.

30 juni 2023

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

av 32
>