Byt sektion

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag
Toggle
Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag. Välj vilken typ av företag du företräder.
Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag. Välj vilken typ av företag du företräder.
Företag med kollektivavtal

Privatägda företag som har kollektivavtal genom medlemskap i ett arbetsgivarförbund, eller har tecknat kollektivavtal direkt med ett fackförbund (hängavtal).

Företag utan kollektivavtal

Privatägda företag som saknar kollektivavtal men har, eller vill teckna, försäkringsavtal hos Fora.

Företag utan anställda

För företag utan anställda, med eller utan kollektivavtal.

Kommun- och regionsektorerna

Kommuner, regioner, företag anslutna till Sobona och Fastigo samt Svenska kyrkan.

Företag som vill anställa med stöd från myndighet

Information för företag när försäkringsavtal hos Fora är ett krav från Arbetsförmedlingen eller Migrationsverket.

Foreign companies with temporary operations in Sweden

Companies, with or without a collective agreement, that intend to run temporary operations in Sweden.

Privat
Toggle
Så fungerar din tjänstepension Avtalspension SAF-LO och de försäkringar du har genom din arbetsgivare.
Så fungerar din tjänstepension Avtalspension SAF-LO och de försäkringar du har genom din arbetsgivare.
Gå till Privat

Information med anledning av Coronaviruset

Det kommer många frågor till Fora med anledning av Coronaviruset. Därför har vi samlat den viktigaste informationen. Hittar du inte svar på dina frågor där, kan du vända dig till Foras kundservice.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Lindas verksamhetskunskap guld för kommunikationsavdelningen

Linda Eriksson, som läste kommunikation på universitetet, har i sju år varit handläggare på Fora och hanterat framförallt företagskunder. Sedan i mars arbetar Linda Eriksson på Foras kommunikations- och marknadsavdelning och hennes bakgrund är ovärderlig i kommunikationsarbetet.

Porträttbild på Linda Eriksson

- Jag är van vid att kommunicera med företagen och har bra koll på vad som kan vara svårt för dem att förstå. De erfarenheterna gjorde att startsträckan på min nya tjänst blev kort, jag kunde direkt sätta igång och arbeta med mina nya arbetsuppgifter eftersom jag redan hade kunskap om Foras verksamhet och branschen i stort. Med min verksamhetskunskap kompletterar jag mina kollegor som är erfarna kommunikatörer.

Det Linda Eriksson uppskattar med sitt jobb är att hon ständigt lär sig nya saker och att hon samarbetar med många olika personer med olika erfarenheter och kompetenser.

Under sin tid som handläggare sökte hon sig hela tiden till arbetsuppgifter som handlade om att skriva. Hon var också tydlig med att det var kommunikation hon ville arbeta med på sikt.

- Just nu har jag min drömtjänst som jag vill fortsätta att utvecklas i. Jag gillar också att Fora är ett företag som fyller en viktig samhällsnyttig funktion. Jag känner att det jag gör kommer till nytta för våra kunder.

Foras uppdrag är att administrera Avtalspension SAF-LO på den svenska arbetsmarknaden. Det handlar om att skapa trygghet genom jobbet.

- De som är arbetsgivare eller anställda på företag som är kunder hos oss ska känna att det finns ett skydd om något skulle hända. Det är inget som de ska behöva gå och fundera på, det ska bara finnas där, säger Linda Eriksson.

Uppdraget som kommunikatör handlar om att utifrån olika behov göra olika typer av kommunikationsinsatser, i stort och i smått.

- Det kan vara allt från texter i vår lönerapporteringstjänst som arbetsgivarna använder till artiklar till vårt intranät. Eftersom jag är involverad i många olika saker blir det en mängd möten med olika personer. 

Linda Eriksson började på Fora 2012 och flera av hennes kollegor har blivit hennes vänner. Hon beskriver en arbetsmiljö med stor gemenskap och hon har hittils varit på tre kollegors bröllop.

- Vi var ett helt gäng som kom in som konsulter på Fora 2012 och 2013. Många av oss är kvar och har, liksom jag, gått vidare till andra tjänster inom företaget.

Fora har under hösten lanserat ett nytt intranät och Linda Eriksson är involverad i arbetet. Det handlar dels om att fylla den nya intranätet med innehåll, dels om att bygga kunskap kring vad intranätet kan göra och vad som behöver göras.

- Det är spännande att få vara med och bygga nytt och även här har jag nytta av min erfarenhet som handläggare. Jag vet hur vårt gamla intranät fungerade och jag kan lätt se förbättringarna med det nya intranätet, säger hon.

Den beskrivning Linda Eriksson ger av Fora är en utvecklande arbetsplats där det hela tiden händer saker och där det finns stora möjligheter.

- Man kan absolut röra sig inom företaget om man visar intresse. Med ett eget driv kommer man långt här på Fora, säger Linda Eriksson.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Fora?

- Om du söker en spännande arbetsplats där det alltid händer saker, och vill jobba med ett härligt gäng så är Fora rätta stället. Sedan skadar det ju inte att ha ett genuint intresse för tjänstepensions- och försäkringsbranschen.

Linda Eriksson

Kommunikatör

  • På Fora sedan maj 2012.
  • Utbildning/bakgrund: Medie-och kommunikationsvetenskap. 
  • Personlig pryl: Linda älskar att baka, gärna saker som man får dekorera mycket, till exempel cupcakes. Därför är hennes personliga pryl guldpulver. ”Jag köpte det när jag gjorde en väldig massa praliner, det är ett enkelt sätt att sätta guldkant på ganska tråkiga bakverk.”