Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Aktuellt

Dags att göra ditt pensionsval

10 februari 2023

Just nu gör Fora ett stort brevutskick till alla nyanställda arbetare och till dig som fyllt 22 år. I brevet informerar vi om att du nu börjar tjäna in pengar till din tjänstepension Avtalspension SAF-LO.

Lediga jobb

Lediga jobb

Vi befinner oss på en spännande förändringsresa. Målet är ett modernare Fora som alltid utgår från kundernas behov. Följ med oss på resan! Vi söker just nu...

Kundservice

I Foras kundservicesektioner hittar du bland annat:

  • Blanketter och instruktioner
  • Situationsguider och frågor & svar
  • Kontaktvägar till Fora

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Kajsa hjälper kollegorna att använda smarta it-lösningar

Publicerad januari 2023

I sitt arbete som införare och verksamhetsspecialist fungerar Kajsa Lahger Klarström som bro mellan avdelningarna It och Kundservice på Fora. Det handlar både om att effektivisera och att utbilda. Och det roligaste hon vet är att se hur smarta lösningar underlättar för kollegorna i deras arbete.

Kajsa-Lahger-Klarstrom.png

Kajsa är införare, verksamhetsspecialist och även modulägare för Salesforce Service Cloud. Hon arbetar på avdelningen Kundservice Processutveckling, som stödjer Foras kundservice i användandet av företagets olika verksamhetssystem.  

– Man kan säga att vi översätter it-språk till begripligt kundservicespråk, säger Kajsa. Vi sitter mellan it-avdelningen och verksamheten och har en nära dialog med såväl utvecklarna och teamcoacherna på It som med ansvariga på Kundservice. Vi informerar och hjälper till med införandet av stora och små förändringar som påverkar rutiner och arbetssätt.  

Varierande arbetsuppgifter

Som införare har Kajsa varierande arbetsuppgifter, allt ifrån att vara delaktig i utvecklingen av bland annat Salesforce till att utbilda dem som ska använda nya lösningar och rutiner.

– Det här är ett jätteroligt jobb. Jag tycker att det är särskilt kul att utbilda andra och det får jag göra när det kommer nya saker, till exempel hur man ska utföra en ny rutin. Det är även kul att se att något vi på Kundservice Processutveckling ser kan förbättras också blir en verklig förbättring i vardagen för användaren.

Kajsas väg till införare och verksamhetsspecialist startade år 2018 när hon började på Fora. Då som inhyrd konsult på Foras kundcenter där hon besvarade kundfrågor via telefon och mejl. En kort tid efter att Kajsa börjat införde Fora verksamhetssystemet Salesforce. Kajsa fick möjlighet att fördjupa sig i systemet och ställa krav utifrån handläggarnas och verksamhetens behov. Ytterligare utbildning internt och eget driv tog Kajsa vidare till rollen som införare redan året därpå, år 2019.

– Att få börja på Kundcenter och lära mig mycket om Fora var en väldigt bra start för mig. Det gav mig en förståelse och kännedom om Fora som gav mig en grund för att sen kunna vidareutvecklas. Jag har fått otroliga möjligheter att utvecklas här. Fora är ett företag som anstränger sig för att behålla medarbetarna och stöttar så att kompetensen ska byggas upp internt. Bara du har driv kan du komma hur långt som helst inom företaget, och det är helt fantastiskt. 

Gillar att skapa nya bekantskaper

Utanför arbetet är film Kajsas stora intresse och hon går ofta på bio och filmfestivaler. Musik är ett annat stort intresse och hon går gärna på konserter med vänner, men kan lika gärna gå själv och skapa nya bekantskaper. Förmågan att möta okända människor tror Kajsa att hon även har nytta av i sitt arbete på Fora.

– Jag tror att jag genom mitt sätt att vara gör det lätt för andra att fråga mig om man inte förstår. Jag försöker också förklara saker på två olika sätt, även om det inte behövs, för att vara säker på att alla förstår. Ibland föreläser jag om Salesforce och har fått höra att jag är engagerande. Det känner jag mig väldigt stolt och glad över, säger Kajsa. 

Kajsas tips till den som vill söka sig till Fora

Det finns otroligt mycket att lära sig och har du ambitionen kan du utvecklas åt många olika håll. Som anställd på Fora får du också väldigt många härliga kollegor på köpet som både stöttar och pushar när det behövs. 

Förutom allt det får du också vara en del av ett mycket viktigt samhällsuppdrag för alla privatanställda arbetare ute på marknaden och det gör, i alla fall mig, lite extra stolt. 

Kajsa Lahger Klarström, Införare och verksamhetsspecialist Kundservice Processutveckling 

Utbildning: Gymnasieutbildning Handelsprogrammet.
Tidigare erfarenheter: Delansvarig på Frukt- & Grönt-avdelning på Ica Kvantum.
Personlig pryl: En bok om filmen Donnie Darko med förord från skådespelare, intervju med regissör och manus som användes till filmen. Att säga att jag är intresserad av film räcker inte. Jag vill veta allt om vad som händer runtom filmen, bakom kameran och under produktionen.