Byt sektion
Självservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag
Toggle
Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag. Välj vilken typ av företag du företräder.
Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag. Välj vilken typ av företag du företräder.
Företag med kollektivavtal

Privatägda företag som har kollektivavtal genom medlemskap i ett arbetsgivarförbund, eller har tecknat kollektivavtal direkt med ett fackförbund (hängavtal).

Företag utan kollektivavtal

Privatägda företag som saknar kollektivavtal men har, eller vill teckna, försäkringsavtal hos Fora.

Företag utan anställda

För företag utan anställda, med eller utan kollektivavtal.

Kommun- och regionsektorerna

Kommuner, regioner, företag anslutna till Sobona och Fastigo samt Svenska kyrkan.

Företag som vill anställa med stöd från myndighet

Information för företag när försäkringsavtal hos Fora är ett krav från Arbetsförmedlingen eller Migrationsverket.

Foreign companies with temporary operations in Sweden

Companies, with or without a collective agreement, that intend to run temporary operations in Sweden.

Privat
Toggle
Så fungerar din tjänstepension Avtalspension SAF-LO och de försäkringar du har genom din arbetsgivare.
Så fungerar din tjänstepension Avtalspension SAF-LO och de försäkringar du har genom din arbetsgivare.
Gå till Privat

Information med anledning av Coronaviruset

Det kommer många frågor till Fora med anledning av Coronaviruset. Därför har vi samlat den viktigaste informationen. Hittar du inte svar på dina frågor där, kan du vända dig till Foras kundservice.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Dataskyddsombudet Sophie gillar Foras förändringsvilja

Sophie Nylander rekryterades till Fora 2016 för en tjänst som change- och releasemanager på IT-avdelningen. Tre månader senare blev hon teamledare, sedan chef och hon är nu även dataskyddsombud. De ständiga förändringarna triggar henne.

Porträttbild på Sophie Nylander

- En av de bästa sakerna med Fora är den stora förändringsviljan, vi försöker hela tiden göra saker bättre, säger hon.

Som person gillar hon när det är fart och fläkt, när hon kastas in i nya saker som hon inte har hanterat tidigare och när arbetsuppgifterna varierar. Nu är hon chef för Foras informations- och cybersäkerhet samt företagets dataskyddsombud.

- Nästan varje dag får jag olika typer av frågor inom mitt ansvarsområde. Det gäller att hela tiden tänka framåt för de här frågorna och svaren förändras och det som gäller idag kan vara inaktuellt imorgon, säger hon.

En central del i Sophie Nylanders uppdrag är att den information som Fora hanterar hanteras korrekt . Det är en balansgång mellan att göra saker på ett så smidigt sätt som möjligt och att informationshanteringen är säker. Hon och hennes medarbetare arbetar med i stort sett alla delar av företaget och utbildar bland annat inom IT- och informationssäkerhet.

- Vi arbetar väldigt nära juridik. Jag gillar våra diskussioner om vilka steg som krävs för att ha tillräckligt säkerhet och samtidigt den smidighet som behövs av handläggare eller kunder.

En stor del av hennes arbete består av rådgivning, ensam eller tillsammans med den grupp som hon leder. Hon sitter i ledningen för Foras IT-förvaltning, ansvarar för GDPR-frågor, hanterar incidenter och arbetar nära sina medarbetare för att de ska fortsätta utvecklas.

- Som chef är det en av mina viktigaste uppgifter att få människor att gå vidare inom företaget. Att pusha dem att ta steget även om de inte alltid vågar. Jag tycker Fora är en perfekt organisation att utvecklas i. Vi lyfter gärna våra egna medarbetare, berättar hon.

För att underlätta intern rörlighet tar hon emot medarbetare från andra delar av företaget som får testa på att arbeta i hennes grupp.

- Det är helt ovärderligt att vi är en blandning av rutinerade personer med erfarenhet av olika IT-frågor, interna personer med andra erfarenheter, exempelvis som handläggare, och externt rekryterade medarbetare med utifrånperspektiv, säger hon.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Fora?

- Tycker du om förändring, ogillar att sitta fast och uppskattar att få hugga i där det behövs då är vi en jättebra arbetsgivare. Vill du hjälpa till någonstans så får du med stor sannolikhet göra det.

 

Sophie Nylander

Chef för Foras informations- och cybersäkerhetsverksamhet samt dataskyddsombud

  • Kom till Fora i januari 2016 för en tjänst som Change- och releasemanager, blev sedan teamleader för två team på IT-avdelningen. Sedan växte gruppen så mycket att de bröt ut informations- och cybersäkerhet och bildade den grupp som hon leder idag
  • Började jobba med it år 2000 och tyckte att det var jätteroligt, har läst datasystemvetenskapliga linjen.
  • Kommer närmast från DeLaval där hon bland annat arbetade som systemutvecklare, programmerare och chef.
  • Älskar handboll, spelar fortfarande och har nu fått sonen att börja spela. Coachar sonen och spelar själv i Polisen med kvinnor som är tjugo år yngre. Gillar det fysiska ”när det smäller” samtidigt som det är en schysst sport där man hjälper varandra.