Vi använder cookies för att du som besökare lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Mer information om cookies. Stäng

Fora

Logga in på Mina sidor

Du separerar

Har du tecknat något efterlevandeskydd till din Avtalspension SAF-LO, är det en god idé att se över dem om du separerar.

Beroende på hur din nya familjesituation ser ut, kan det vara aktuellt för dig att ta bort återbetalningsskydd och/eller familjeskydd. Väljer du att behålla skydden, är det en god idé att se över vilka som är förmånstagare till dem.

Checklista för dig som ska separera

Se efter vilka efterlevandeskydd du har

Börja med att se efter om du har något efterlevandeskydd - återbetalningsskydd och/eller familjeskydd - kopplat till din Avtalspension SAF-LO. Det ser du enklast på Mina sidor.

Ta ställning till om du ska ha återbetalningsskydd

Har du återbetalningsskydd betalas din tjänstepension ut till din familj när du dör. Om du separerar och inte har barn, finns ingen efterlevande som kan få dina pengar. Därför kan det vara en bra idé att säga upp återbetalningsskyddet vid en separation. Har du barn kan det finnas anledning att behålla skyddet - men tänk på att din egen pension minskar om du har återbetalningsskydd.

Ta ställning till om du ska ha familjeskydd

Familjeskydd är en livförsäkring som betalas ut till din familj om du dör innan du fyllt 65 år. Om du separerar och inte har barn, finns ingen efterlevande som kan få pengarna. Därför kan det vara en bra idé att säga upp familjeskyddet vid en separation.
Har du barn kan det finnas anledning att behålla skyddet - men tänk på att din egen pension minskar om du har familjeskydd.

Se över dina förmånstagare

Förmånstagare till efterlevandeskydden i Avtalspension SAF-LO är i första hand make/maka/registrerad partner/sambo, i andra hand dina barn. Du kan ändra på ordningen genom att fylla i den här blanketten.  

Vill du ändra på ordningen av förmånstagare till din Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, fyller du i en blankett som du hämtar hos AFA Försäkring. 

E-signering

Sist du var här så laddade du ner en blankett som du kan signera via vår tjänst för e-signering


Vill du ladda upp den ifyllda blanketten nu?

Din beställning har registrerats.
Rulla längst ned på sidan för att sluföra din order

Tillbaka till toppen