Byt sektion
Självservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Självservice
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Sänkt ålder för Avtalspension SAF-LO 2021

Svenskt Näringsliv och LO har träffat en överenskommelse om att successivt sänka åldern för intjänande till Avtalspension SAF-LO från dagens 25 år, med start 2021.

Information med anledning av Coronaviruset

Vi får många frågor med anledning av Coronaviruset och har samlat den viktigaste informationen. Hittar du inte svar på dina frågor där, kan du vända dig till Foras kundservice.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Kompletterande inkomstuppgifter

BLP00160 / Kompletterande inkomstuppgifter från Skatteverket

Har du inte fått någon premie inbetald till din Avtalspension SAF-LO, eller om företaget du jobbat på har gått i konkurs, kan du få premier  inbetalda till tjänstepensionen enligt garantireglerna i försäkringsvillkoren (förutsatt att företaget har kollektivavtal).

Innan du skickar in blanketten

1. Be din arbetsgivare rapportera din inkomst till Fora.

2. Om din arbetsgivare inte gör det, vänd dig till ditt fackförbund och be dem hjälpa dig i kontakten med arbetsgivaren.

3. Om arbetsgivaren ändå inte rapporterar din inomst till Fora, fyller du i den här blanketten samt kontaktar Skatteverket och ber om nedanstående utskrifter.

Kontakta Skatteverket

Tillsammans med blanketten ska du också skicka in utskrifter från Skatteverket. För att Fora ska kunna behandla ditt ärende snabbt och korrekt, måste följande uppgifter finnas med på utskrifterna från Skatteverket:

  • Arbetsgivarens organisationsnummer
  • Arbetsgivarens namn
  • Ditt namn
  • Ditt personnummer
  • Bruttolön samt vilket inkomstår lönen avser

Kontakta Skatteverket på telefon 0771-567 567.

För inkomstår 2019 och senare

I kontakten med Skatteverket är det viktigt att du är tydlig  med att de fem innehållspunkterna måste finnas med på utskriften. För inkomstår 2019 och senare kan du själv skriva ut dina inkomstuppgifter från Mina sidor på skatteverket.se.

För inkomstår 2018 och tidigare

Fråga efter en utskrift på kontrolluppgiften ”KU10”. Det är viktigt att du är tydlig med att de fem innehållspunkterna måste finnas med på utskriften.

Ladda ner blankett

Ladda ner blanketten och skriv ut den. Fyll i blanketten skicka till den adress som står på blanketten. Kom ihåg att skriva under den!

Kompletterande inkomstuppgifter från Skatteverket - BLP00160
Ladda ner (pdf)

Information om pdf-filer

Toggle

Blanketter, broschyrer och andra nedladdningsbara dokument på fora.se presenteras i så kallat pdf-format. Vi rekommenderar att du använder tilläggsprogrammet Adobe Reader. Det laddar du ner gratis på Adobes webbplats.