Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor för att:

 • Rapportera löner och se tidigare lämnade rapporter
 • Rapportera nyanställda arbetare
 • Se företagets fakturor och saldon
 • Lägga upp fler administratörer
Du är på Företag utan kollektivavtal
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Aktuellt

Äntligen tjänstepensionens dag!

27 september 2022

I dag firar vi för tolfte året i rad Tjänstepensionens dag. I år vill vi belysa hur mycket enklare och roligare livet blir när man han koll på sin tjänstepension, men också visa glädjen som uppstår när man inser att man faktiskt har det.

Aktuellt

Kontorssafari ökar gemenskap och verksamhetsförståelse

16 september 2022

Hur ökar man gemenskap och förståelse för varandra i företag där alla jobbar i olika team? ”Kontorssafari” kan vara ett sätt. På Fora genomförs kontorssafari sex gånger per år, då medarbetare under en dag kan besöka olika avdelningar på Fora och få inblick i hur andra kollegor arbetar.

Aktuellt

Checklista till dig som fått Foras pensionsbesked

1 juli 2022

Under våren har Foras årliga pensionsbesked skickats till alla som via sin anställning tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Om du är en av dem som fått pensionsbeskedet, tipsar vi här om Foras checklista som hjälper dig att enkelt förstå ditt pensionsbesked

Aktuellt

Elisabeth Wisén blir ordinarie vd för Fora

21 juni 2022

Efter sex månader som Foras tillförordnande vd tillträder nu Elisabeth Wisén som ordinarie vd. Under sina sex månader på Fora har Elisabeth redan gjort avtryck och kunnat bidra med viktiga pusselbitar i Foras utveckling.

Aktuellt

Stopp för handel med Rysslandsfonder

Alla valbara fondbolag inom Avtalspension SAF-LO som har Rysslands- eller Östeuropafonder, har tvingats stänga dessa fonder för handel. Fonderna kan inte kan köpas, säljas eller bytas i dagsläget. Nya pensionspremier kan inte heller placeras i fonderna, och kapitalflytt till eller från fonderna kan inte genomföras.

Kundservice

I Foras kundservicesektioner hittar du bland annat:

 • Blanketter och instruktioner
 • Situationsguider och frågor & svar
 • Kontaktvägar till Fora

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Avsluta försäkringsavtal

Företag utan kollektivavtal

Försäkringsavtalet för företag utan kollektivavtal kan avslutas när som helst, till exempel när företaget inte längre har personal anställd. Avtalet kan också behöva avslutas vid ombildning, uppköp eller sammanslagning. När avtalet avslutas så upphör eventuella tilläggsförsäkringar (till exempel Företagares egen försäkring) också.

För att avsluta försäkringsavtalet behöver det sägas upp - avtalet kan alltså inte avslutas genom att företaget rapporterar noll kronor i ubetalda löner eller slutar att betala fakturan från Fora (obetalda fakturor skickas alltid till inkasso).

Försäkringsavtalet upphör normalt att gälla från den sista i månaden efter den månad som Fora tagit emot uppsägningen.

Om företaget inte har anställda behöver Fora uppsägningen senast den 30 november för att företaget inte ska fakturerars minimipremien kommande år.

Företag som har anställda med stöd från myndighet

Om företaget har tecknat försäkringsavtal hos Fora för att få anställa en person med anställningsstöd från Arbetsförmedlingen eller arbetstillstånd från Migrationsverket, är det mycket viktigt att försäkringsavtalet inte sägs upp så länge personen är anställd på företaget. Blir det uppehåll i avtalsperioden kan det leda till att myndigheten omprövar sitt beslut om anställningsstöd eller arbetstillstånd.

E-tjänst - Avsluta försäkringsavtal - Företag utan kollektivavtal

Företag med bolagsformerna aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma kan använda e-tjänsten Avsluta försäkringsavtal på Mina sidor. Du kan starta e-tjänsten utan att själv vara firmatecknare och sedan bjuda in firmatecknare att signera uppsägningen med BankID.

Tjänsten är öppen
Alla dagar: 00-24
Kundservice
Mån - fre: 08-17

Det här behöver du:

 • Vara huvudadministratör eller administratör för att logga in på Mina sidor och starta tjänsten.
 • E-postadress till firmatecknare som ska signera med BankID.
 • Säkerställa att din webbläsare tillåter pop-up-fönster.

Om du inte kan använda e-tjänsten på Mina sidor

 • Ensam firmatecknare som har BankID kan ringa Foras kundservice och avsluta försäkringsavtalet via telefon.
 • Ideella föreningar, stiftelser och fonder samt företag där firmatecknare saknar BankID behöver fylla i en blankett för att avsluta försäkringsavtalet.
  Information för ideella föreningar, stiftelser och fonder

Ladda ner blanketten och fyll i den (gärna på din dator). Skriv ut blanketten och skicka till den adress som står på blanketten.

Uppsägning av försäkringsavtal - BL000197
Ladda ner

Checklista när försäkringsavtalet är avslutat

Invänta bekräftelse från Fora

Rapportera slutliga löner

Betala slutfakturan

Företagares egen försäkring (EF)

När försäkringsavtalet avslutas så upphör eventuella tilläggsförsäkringar (till exempel Företagares egen försäkring) också. Om det endast är Företagares egen försäkring (EF) du vill avsluta, använder du denna blankett: