Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Aktuellt

Dags att göra ditt pensionsval

10 februari 2023

Just nu gör Fora ett stort brevutskick till alla nyanställda arbetare och till dig som fyllt 22 år. I brevet informerar vi om att du nu börjar tjäna in pengar till din tjänstepension Avtalspension SAF-LO.

Lediga jobb

Lediga jobb

Vi befinner oss på en spännande förändringsresa. Målet är ett modernare Fora som alltid utgår från kundernas behov. Följ med oss på resan! Vi söker just nu...

Kundservice

I Foras kundservicesektioner hittar du bland annat:

  • Blanketter och instruktioner
  • Situationsguider och frågor & svar
  • Kontaktvägar till Fora

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Löfbergs informerar sina anställda om försäkringar och pension via intranätet

30 september 2022

På Löfbergs månar man om sina anställda och ser till att information om anställningsvillkor, försäkringar och pension finns tillgänglig för alla på intranätet.

På kafferosteriet Löfbergs i Karlstad har det doftat nyrostat kaffe sedan 1906 då företaget startade. I dag producerar det familjeägda kafferosteriet 10 miljoner koppar gott kaffe varje dag, och av dessa säljs hälften utanför Sverige. Smak och kvalitet garanteras genom 300 provsmakningar om dagen, och trygghet för medarbetarna säkras genom kollektivavtalade försäkringar.

– Vi är måna om att vara en god arbetsgivare och att ha bra förmåner för våra anställda. Trygghetsförsäkringar och tjänstepension är en självklar del i detta, säger Ann-Louise Larsson, HR-generalist på Löfbergs.

Kaffe_700px.jpg

Löfbergs har cirka 200 medarbetare i Sverige. Cirka 60 av dessa ingår i försäkringsavtalet som tecknas hos Fora. De flesta arbetar med produktion, och en handfull på Löfbergs Rosteri & Kaffebar som finns i Karlstad. All information om försäkringar och tjänstepension finns samlat på företagets intranät.

– Företag med kollektivanställda har ofta en fackklubb som informerar om försäkringar, men idag finns ingen klubb på kollektivsidan. Vi har ett introduktionsprogram för nyanställda då vi går igenom personalhandboken som alla medarbetare hittar på intranätet. Här finns allt samlat som berör anställningen som lön och förmåner, pension med mera. Det finns datorer ute i våra produktionsenheter som är enkla att tillgå för de som arbetar där, berättar Ann-Louise.

– Om någon medarbetare undrar något så kommer de till oss på HR och frågar. Det är framför allt de som närmar sig pensionsåldern som har störst intresse av att få veta mer, säger Ann-Louise.

22 mars 2023

Du är försäkrad genom jobbet

Är du yngre än 22 år och har under det senaste året jobbat hos en arbetsgivare som tecknat försäkringar för sina anställda? Då får du inom de närmaste dagarna ett brev från Fora som visar vilka försäkringar du har genom jobbet! Ta en titt på innehållet så du får koll på när försäkringarna gäller. Bra att veta hur du ska göra om något händer.

17 mars 2023

I dag firar vi Kollektivavtalets dag!

I Sverige har vi tecknat kollektivavtal sedan början av 1900-talet. Idag har 9 av 10 anställda i Sverige pension och försäkring via jobbet - tack vare kollektivavtalet! Därför firar vi kollektivavtalets dag den 17 mars. 

21 februari 2023

Fira dagen med en semla

Idag är det Fettisdagen som enligt tradition är den dagen då vi får äta fettisdagsbullar, eller semlor som vi vanligtvis säger. Vi firar dagen genom att illustrera pensionspyramiden som en semla.

17 februari 2023

Fora utbildar studenter i pensionskunskap

Under tio år har Fora deltagit som föreläsare på nätverket Gilla Din Ekonomis utbildning i pensionskunskap. Syftet är att öka kunskapen hos studenter om pensionssystemet och väcka deras intresse för att dela sin kunskap i kommande yrkesroller. Årets första föreläsning är i slutet av februari på högskolan i Skövde.

14 februari 2023

Ge dig själv omtanke på alla hjärtans dag

Idag firas alla hjärtans dag och många visar omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet. 

av 16
>