Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Den bästa förmånen

Den 27 september firar vi Tjänstepensionens dag. Alla som arbetar och betalar skatt tjänar in till sin allmänna pension. Tjänstepensionen kommer däremot via arbetsgivaren och är en stor del av den framtida pensionen. Därför är tjänstepension den absolut bästa förmånen arbetsgivare kan erbjuda sina anställda.

Kundservice

I Foras kundservicesektion hittar du bland annat blanketter, instruktioner, vanliga frågor och kontaktvägar.

Sänkt ålder för Avtalspension SAF-LO 2021

Svenskt Näringsliv och LO har träffat en överenskommelse om att successivt sänka åldern för intjänande till Avtalspension SAF-LO från dagens 25 år, med start 2021.

Information med anledning av Coronaviruset

Vi får många frågor med anledning av Coronaviruset och har samlat den viktigaste informationen. Hittar du inte svar på dina frågor där, kan du vända dig till Foras kundservice.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Möt våra medarbetare

Vi som jobbar på Fora är proaktiva, får saker att hända och ser utmaningar som en möjlighet att bli bättre. Tillsammans tar vi fram det bästa i varandra. Vi sitter i moderna, aktivitetsbaserade lokaler mitt i Stockholm och självklart omfattas alla medarbetare av kollektivavtal.

Mångsysslaren Åke fortsätter utvecklas

Åke Rosander arbetade på Fora innan företaget ens fanns. Och innan dess arbetade han som barnskötare, postkassör och sjuksköterska för hjärtpatienter. Han har gillat alla sina jobb och trivs när han får möjligheter att fortsätta utvecklas.

Joakim Lindblad

Joakim får energi när medarbetare rör sig framåt

Delegera ansvar och se medarbetare ta nya steg, växa och utvecklas. Det är några av de största drivkrafterna för Joakim Lindblad i uppdraget som chef. 

Helena Csarmann

Doktor Helena gillar både toppar och trygghet

Helena Csarmann är teknologie doktor i berg– och dalbanor. Sedan i augusti är hon chef för Foras IT–utvecklingsverksamhet. Hon ska leda i förändring och ser fram emot att bidra till den svenska trygghetsmodellen.

Ann gillar kundsamtal och tid för medarbetarna

Under sin tid som chef för Foras Kundcenter har hon tillsammans med medarbetarna förflyttat kundservice och bemötande så mycket att de blivit bäst i Sverige. Nu börjar Ann Hägerlind Ekehov som chef för den del av Fora som hanterar företagskunder.

Tar gärna ett extra steg tillsammans med andra

Viljan att det ska bli bra, korrekt och enkelt för alla driver Ulrika Brändström. Hon är kollektivavtals-handläggaren som löser problem och utmaningar tillsammans med andra. Och hon går gärna några extra steg, både bildligt och bokstavligt.

Anders vill förenkla för kunderna

När han var yngre ville han bli arkitekt. Nu är Foras affärsarkitetur en del av Anders Bloms ansvarsområde i rollen som chef för Affär och Marknad. Han ingår i Foras företagsledning och vill driva på förenklingar för kunderna.

Från börsbolag rakt in i den svenska modellen

Patrik Hellberg är ny chef för avdelningen Kundservice Anställd, på Fora. Han har gått från ett amerikanskt börsnoterat företag till en verksamhet som drivs utan vinstintressen med uppdrag att administrera kollektivavtalade försäkringar och tjänstepension. Efter en dryg månad fick han ställa om sitt ledarskap till att leda på distans.

Sandra sätter fokus på Foras partsrelationer

Sandra Petersson är ny chef för Foras partsrelationer med Svenskt Näringsliv och LO. På hennes bord ligger även ansvaret för administrationen av Avtalspension SAF-LO och därigenom relationerna med de valbara pensionsbolagen.

Närheten till verksamheten en styrka för Gabriella

Som informationssäkerhetsansvarig på Fora tar Gabriella Mousa plats i en värld där hon bidrar med andra perspektiv och andra sätt att arbeta. Hennes bakgrund som handläggare har hon nytta av varje dag.

Fredriks restaurangbakgrund till nytta i utvecklingen av Foras digitala kundmöten

Han är van att lägga mycket tid åt att förbereda möten. Möten med gäster på de restauranger han har arbetat för. Som junior utvecklare av digitala tjänster ska han också skapa förutsättningar för möten, men digitala möten. Och erfarenheterna från restaurangbranschen kommer väl till pass.

Jens bytte operan mot utveckling av digitala tjänster

Han kan bli helt uppslukad av det han gör. Han kan glömma bort att äta lunch. Och han är inte trött när han går från jobbet. Jens Palmqvist har hittat rätt i yrkeslivet när han nu arbetar med att utveckla Foras digitala tjänster. Vägen dit har gått via Operahögskolan och extrajobb som personlig assistent.

Olga bytte vin mot Java-utveckling

Olga Korobeinik har lämnat restaurangbranschen för att arbeta med IT-utveckling som skapar samhällsnytta. Sedan i oktober är hon junior IT-utvecklare på Fora och hennes kärlek till vin har blivit en hobby istället för en del av jobbet.

Joris utvecklar digitala tjänster för tidigare butikskollegor

I Holland läste han kommunikation och marknadsföring, i Sverige fick han jobb som butikssäljare på Granngården och har nu skolat om för att arbeta med IT-utveckling. Hans tidigare kollegor med tjänstepension via Fora kommer att möta det han är med och tar fram.

Självlärda Sabina löser andras IT-problem

När Sabina Jansson var liten plockade hon isär och ihop sin mammas klockradio, flera gånger. Men hon valde samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet istället för teknik. Hon ville klara sin examen trots sin adhd och Asperger. Nu arbetar hon som IT-supporttekniker på Fora och hon stormtrivs.

Kristin lockas av Foras samhällsuppdrag

Kristin Mörth är HR-chef på Fora. Det som tilltalar henne är dels de förändringar och den rörelse som finns inom företaget, dels samhällsuppdraget, att administrera kollektivavtalade tjänstepension och försäkringar.

Lindas verksamhets-kunskap guld för Fora

Linda Eriksson läste kommunikation på universitetet och har i sju år varit handläggare på Fora. Sedan mars 2019 arbetar Linda Eriksson på Foras kommunikations- och marknadsavdelning och hennes bakgrund är ovärderlig i kommunikationsarbetet.

Bindia driver och drivs av ständig utveckling

När Bindia Chamat började på Fora i december 2017 trodde hon nästan det var för bra för att vara sant. Roliga arbetsuppgifter, en stark vilja till utveckling och stor trygghet. Ingen dag är den andra lik och det bästa med jobbet är kollegorna tycker hon.

Oskar är handläggaren som gillar mötet

Oskar Gunnarsson började som handläggare på Fora medan han läste juridik på Uppsala universitet. Nu arbetar han med hanteringen av företag som av en eller annan anledning inte har betalat sina fakturor. Han trivs med variationen i sitt jobb.

Thomas vill göra tjänstepension begripligt

Thomas Billberger är pensionsspecialist på Fora och uppskattar att jobbar på ett företag som arbetar hårt för att skapa trygghet för sina kunder. Och han drivs av att göra tjänstepension mer begripligt.