Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Äntligen Tjänstepensionens dag!

27 september 2022

I dag firar vi för tolfte året i rad Tjänste­­pensionens dag. I år vill vi belysa hur mycket enklare och roligare livet blir när man han koll på sin tjänste­pension, men också visa glädjen som uppstår när man inser att man faktiskt har det. 

tp_dag.png

Visste du att fler än nio av tio har tjänste­pension via sin arbetsgivare? De flesta är kollektiv­avtalade men det finns också andra tjänste­pensions­lösningar. Trots att tjänste­­pensionen är en så viktig del för din totala pension är det många som inte vet om de har tjänste­pension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänste­pension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda. 

Därför går pensions­branschen årligen samman och uppmärksammar tjänste­­pensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet! 

Lyckan med tjänste­pension!  

I år har Fora tillsammans med andra valcentraler, tjänste­pensions­bolagen och Pensions­myndigheten valt att lyfta fram lyckan med att ha tjänste­pension. Detta framställs i två underhållande filmer som visar på hur mycket enklare och roligare livet faktiskt kan bli om man har koll på sin tjänste­pension.    
Se filmerna här! 

Har du koll på din tjänste­pension? 

Att ha tjänste­pension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänste­­pensionen kommer via arbetsgivaren, och är en stor del av din framtida pension. Så se till att du har tjänste­pension! 

Om du är arbetare och anställd på ett privatägt företag, omfattas du normalt av tjänste­­pensionen Avtals­pension SAF-LO. Du kan antingen logga in på Mina sidor på fora.se och kolla, eller fråga din arbetsgivare.

Glöm heller inte att fråga om du får tjänste­pension när du får ett nytt jobb. På Tjanste­pensionensdag.se kan du läsa mer om tjänste­­pensionen.

27 september 2023

Idag firar vi tjänstepensionens dag!

Idag är det Tjänstepensionens dag. Det vill vi fira och påminner om att se till att du har tjänstepension genom din anställning.

29 augusti 2023

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

Den här uppmaningen är till arbetsgivare som betalat avgift till TRR, TRS eller TSL för perioden 1 oktober och 31 december 2022 och ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

17 augusti 2023

Tips till dig som byter jobb - se över försäkringarna

Efter sommarens semester ökar intresset för att byta jobb. Nytt jobb kan innebära helt nya förutsättningar när det gäller tjänstepension och trygghetsförsäkringar. Därför är det viktigt att se över vad som gäller för den nya anställningen innan du börjar. Här är Foras tips till dig som planerar att byta jobb.

5 juli 2023

Semester ger välbehövlig paus – passa på att se över dina trygghetsförsäkringar

Juli är fortfarande den vanligaste månaden för semester då nära två miljoner personer tar paus från arbetet. Ett tips när semesterlugnet börjar infinna sig är att passa på och kolla sina trygghetsförsäkringar och tjänstepension. Kanske känslan av att ha koll kan göra semesterlugnet ännu större.

30 juni 2023

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

av 32
>