Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor för att:

  • Rapportera löner och se tidigare lämnade rapporter
  • Rapportera nyanställda arbetare
  • Se företagets fakturor och saldon
  • Lägga upp fler administratörer
Du är på Kommun- och regionsektorerna
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Den bästa förmånen

Den 27 september firar vi Tjänstepensionens dag. Alla som arbetar och betalar skatt tjänar in till sin allmänna pension. Tjänstepensionen kommer däremot via arbetsgivaren och är en stor del av den framtida pensionen. Därför är tjänstepension den absolut bästa förmånen arbetsgivare kan erbjuda sina anställda.

Kundservice

I Foras kundservicesektion hittar du bland annat blanketter, instruktioner, vanliga frågor och kontaktvägar.

Sänkt ålder för Avtalspension SAF-LO 2021

Svenskt Näringsliv och LO har träffat en överenskommelse om att successivt sänka åldern för intjänande till Avtalspension SAF-LO från dagens 25 år, med start 2021.

Information med anledning av Coronaviruset

Vi får många frågor med anledning av Coronaviruset och har samlat den viktigaste informationen. Hittar du inte svar på dina frågor där, kan du vända dig till Foras kundservice.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Ta fram uppgifter ur lönesystemet

Alla uppgifter som ska rapporteras in till Fora bör gå att hämta ur företagets lönesystem.

De uppgifter Fora behöver om de anställda kan du ta ut i en fil som du laddar upp i e-tjänsten för rapportering. Det går också att manuellt skriva in löneuppgifterna.

Den fil som lönesystemet skapar har ändelsen .txt - det är den enda filtyp som går att ladda upp i e-tjänsten. Andra filformat, till exempel Word eller pdf, går inte att ladda upp. 

Har företaget flera försäkringsavtal med Fora ska varje avtal rapporteras i en egen fil. Du kan alltså behöva skapa flera filer.

Skapa fil i lönesystemet

De här lönesystemen har funktionalitet för att skapa filer med de uppgifter som behövs för att rapportera slutliga löner i Foras e-tjänst. 

Företag som haft avtal del av året

Om företaget tecknat nytt avtal med Fora under året, ska inte hela årets löner rapporteras. Det är bara lönerna för den del av året som avtalet gällt, som ska rapporteras in. Har lönesystemet inte stöd för att räkna ut det, ska du kontakta din leverantör av lönesystemet.