Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Checklista till de över tre miljonerna som fått Foras pensionsbesked

1 juli 2022

Under våren har Foras årliga pensions­besked skickats till alla som via sin anställning tjänat in pengar till sin tjänste­pension Avtals­pension SAF-LO. Det gäller både de som har tjänat in pengar någon gång och privatanställda arbetare som tjänade in pengar till sin tjänste­pension under år 2021.

Om du är en av dem som fått pensions­besked från Fora, tipsar vi här om Foras checklista som hjälper dig att enkelt förstå ditt pensions­besked. Hela checklistan och mer information finns här.

Lön och premie. På sidan "Årsavstämning" visas vilka löneuppgifter som din/dina arbetsgivare rapporterat in till Fora för år 2021. Utifrån den lönen räknar Fora ut premien (hur mycket pengar) som ska betalas in till din Avtals­pension SAF-LO.

Beloppet är de pengar du hade i din Avtals¬pension SAF-LO den 31 december 2021. De pengar du tjänade in till Avtals­pension SAF-LO under 2021 är inte inräknade - de kommer med på pensions­beskedet först nästa år, eftersom pengarna betalas in under 2022.

Så här har ditt pensions­kapital utvecklats under 2021 visar bland annat värdeförändring av ditt kapital, premieinbetalningar, avgifter och eventuella korrigeringar.

Efterlevandeskydd är ett samlingsnamn för olika typer av skydd som ger ekonomisk ersättning till dina efterlevande när du dör. I pensions­beskedet ser du om du har valt något efterlevandeskydd.

Pensions­förvaltare är de som har hand om ditt pensions­kapital. Här ser du vem eller vilka det är, samt hur värdet av pengarna har förändrats under året. Du kan själv välja sparform och pensions­förvaltare för din tjänste­pension och det gör du på Mina sidor.

Se hela pensionen Pensions­beskedet från Fora visar bara din Avtals­pension SAF-LO. Du kan ha andra tjänste­pensioner genom tidigare anställningar. På min­Pension finns alla dina pensioner samlade.

7 december 2023

Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad

Inför den kommande övergången till månadsrapportering förbereder sig Ann-Louise Larsson, hr-generalist, genom att ta del av information från Fora och från leverantören av företagets lönesystem. 

27 november 2023

Nu påbörjar Fora utbetalningen av den statliga ersättningen

Arbetsgivare som har betalat avgift till någon av de tre omställningsorganisationerna TRR, TSL eller TRS kan få ersättning för denna kostnad och kommer inom de närmaste dagarna att få ett beslutsbrev från Fora med information om bland annat vilket belopp som kommer betalas ut.

8 november 2023

Kul och viktigt att möta kunderna

Sara Carlenfors Linered, affärsarkitekt på Fora jobbar med fullt fokus på att informera om månadsrapporteringen som Fora inför 2024. Hon tycker det är både viktigt och roligt att möta kunderna.

31 oktober 2023

Har du efterlevandeskydd på din tjänstepension?

Allhelgonahelgen är en helg att minnas våra närstående som har gått bort. Det kan också vara en tid att tänka på sin egen bortgång. Vet du vad som händer med din tjänstepension den dag du inte längre finns? 

11 oktober 2023

Höstens pensionsbesked är på väg

Varje år skickar Fora ut pensionsbesked till alla som någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. De allra flesta får sitt pensionsbesked under våren men cirka 200 000 personer får sitt pensionsbesked nu i oktober.

av 33
>