Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Samarbete och gemensam kompetens viktigast

10 februari 2022

Den 14 januari tillträdde Elisabeth Wisén som tillförordnad vd på Fora. Med sin omfattande erfarenhet inom försäkringsbranschen och it blir hon ett viktigt stöd i den operativa driften och pågående transformationen fram tills en ny ordinarie vd är på plats.

Elisabeth Wisen_mobil2_beskuren.jpg

Elisabeth Wisén kommer närmast från Afa Försäkring där hon har rollen som vice vd och chef för försäkringshantering och it, ett uppdrag hon operativt tar en paus ifrån. Att få vara med och bidra till Foras förflyttning från ett traditionellt administrationsbolag till ett modernt digitalt serviceföretag är en uppgift hon ser fram emot.

- Fora är ett bolag med en oerhört viktig funktion och uppdrag i det kollektiv­avtalade systemet. Hela organisationen tar sitt uppdrag på största allvar, det är ett stort engagemang och en vilja hos medarbetarna att bidra till verksamheten. Här finns gott om kompetens och det ska bli mycket roligt att få vara en del av Foras fortsatta resa, säger Elisabeth.

Spännande förflyttning

Elisabeth har arbetat inom försäkringsbranschen under många år och känner den kollektiv­avtalade sfären väl genom Afa Försäkring. Dessutom har hon ansvarat för it-verksamheter och arbetat med den omställning som digitaliseringen förde med sig på försäkringsbolaget If och på Afa Försäkring.

- Fora är mitt i en spännande förflyttning, där stora delar av verksamheten anpassas och avgörande affärssystem byts ut, parallellt med den dagliga driften. Detta kräver engagemang och bibehållet fokus under lång tid och jag imponeras av hur man löser det på Fora. Jag tror att jag med min bakgrund kan bidra i de frågeställningar som Fora står inför, och det var också ett av skälen till att jag tackade ja till uppdraget som tillförordnad vd, säger Elisabeth.

- Under den närmaste tiden kommer mitt fokus vara att sätta mig in i transformationen och att vi tillsammans säkrar en god framdrift. I mitt uppdrag ingår också att bygga sunda processer och strukturer för att vi ska uppfylla vårt grunduppdrag, säkerställa en god utvecklingsagenda och se till att alla medarbetare trivs och kommer till sin rätt så att vi når de målsättningar som vi har framför oss för 2022 och även för framtiden, säger Elisabeth, som betonar vikten av att samverka och samarbeta.

Samarbete är det viktigaste

- Det viktigaste för mig är samarbetet, nyttjandet av våra gemensamma kompetenser och att vi strävar mot att bidra till ett bättre och kollektiv­avtalat system som helhet. En verksamhetsmodernisering och omställning av den här omfattningen drivs inte framåt av en enskild person, utan av alla i hela organisationen tillsammans. Jag tror på att kroka arm, att vi alla bidrar med våra kompetenser inom de centrala frågeställningarna, och det känner jag mig mycket trygg med när det gäller Fora, avslutar Elisabeth.

14 februari 2024

Ge dig själv omtanke idag

Idag firas alla hjärtans dag och för många har det blivit en tradition att visa extra omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet.

31 januari 2024

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänstepension Avtalspension SAF-LO. 

16 januari 2024

Fotbollsklubb först med att lämna in sin sista årslönerapport

Rapporteringen av slutliga löner för 2023 pågår nu för fullt. Foras e-tjänst för rapportering är öppen mellan den 2 och 31 januari och i år var Högaborgs Bollklubb först att lämna in sin lönerapportering. Redan klockan 03.30 på morgonen den 2 januari var den inskickad.

4 januari 2024

Telos Telemontage välkomnar månadsrapportering

Carina Berg, administratör på Telos Telemontage är inte orolig inför övergången till månadsrapportering. Hon läser information som kommer från Fora, tar del av det som finns på Foras webbplats och har deltagit på Foras webbinarier.

20 december 2023

Hotel Tylösand gör sig redo

Jonas Karlén är vd för Hotel Tylösand i Halmstad och han ser med tillförsikt fram emot övergången till månadsrapportering.

av 21
>