Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Äntligen Tjänstepensionens dag!

27 september 2022

I dag firar vi för tolfte året i rad Tjänste­­pensionens dag. I år vill vi belysa hur mycket enklare och roligare livet blir när man han koll på sin tjänste­pension, men också visa glädjen som uppstår när man inser att man faktiskt har det. 

tp_dag.png

Visste du att fler än nio av tio har tjänste­pension via sin arbetsgivare? De flesta är kollektiv­avtalade men det finns också andra tjänste­pensions­lösningar. Trots att tjänste­­pensionen är en så viktig del för din totala pension är det många som inte vet om de har tjänste­pension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänste­pension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda. 

Därför går pensions­branschen årligen samman och uppmärksammar tjänste­­pensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet! 

Lyckan med tjänste­pension!  

I år har Fora tillsammans med andra valcentraler, tjänste­pensions­bolagen och Pensions­myndigheten valt att lyfta fram lyckan med att ha tjänste­pension. Detta framställs i två underhållande filmer som visar på hur mycket enklare och roligare livet faktiskt kan bli om man har koll på sin tjänste­pension.    
Se filmerna här! 

Har du koll på din tjänste­pension? 

Att ha tjänste­pension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänste­­pensionen kommer via arbetsgivaren, och är en stor del av din framtida pension. Så se till att du har tjänste­pension! 

Om du är arbetare och anställd på ett privatägt företag, omfattas du normalt av tjänste­­pensionen Avtals­pension SAF-LO. Du kan antingen logga in på Mina sidor på fora.se och kolla, eller fråga din arbetsgivare.

Glöm heller inte att fråga om du får tjänste­pension när du får ett nytt jobb. På Tjanste­pensionensdag.se kan du läsa mer om tjänste­­pensionen.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

19 mars 2024

Du har viktiga försäkringar genom jobbet

Du som är yngre än 22 år och under det senaste året har jobbat hos en arbetsgivare som tecknat försäkringar för sina anställda får inom de närmaste dagarna ett brev från Fora som visar vilka försäkringar du har genom jobbet. Ta en titt på innehållet så du får koll på när försäkringarna gäller. Det är bra att veta hur du ska göra om något händer.

15 mars 2024

Vi firar kollektivavtalets dag

I Sverige har 9 av 10 anställda pension och försäkring via jobbet tack vare kollektivavtalet. Alla kollektivavtal ger en extra trygghet för anställda, utöver det grundskydd som vi får genom lagstiftning. Därför firar vi kollektivavtalets dag den 17 mars!

12 mars 2024

Nu har månadsrapporteringen rullat igång

Under februari öppnade Fora de nya e-tjänsterna för uppmärkning och månadsrapportering av anställda som räknas som arbetare. Arbetsgivare kan nu månadsvis rapportera lönerna för de anställda med Avtalspension SAF-LO som därmed får sina pensionspremier överförda varje månad.

12 mars 2024

Dags att söka sommarjobb - kolla försäkringsskyddet

Sommaren kan tyckas vara långt bort men redan nu söker många företag personal för sommarsäsongen. Kom ihåg att alltid kolla vilka försäkringar som ingår i säsongsanställningen. Är du försäkrad om det händer dig något? Här är en checklista från Fora som gör dig lite tryggare inför sommarjobbet.

av 21
>