Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Driftmeddelande

Just nu får många e-postmeddelande om att det finns avvikelser att rätta i en lönerapport. Om du redan har rättat avvikelser kan du bortse från meddelandet.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad

7 december 2023

Inför den kommande övergången till månads­rapportering förbereder sig Ann-Louise Larsson, hr-generalist, genom att ta del av information från Fora och från leverantören av företagets lönesystem. 

Kaffe_700px.jpg
Bild: Löfbergs

På kafferosteriet Löfbergs i Karlstad har det producerats kaffe ända sedan 1906 då företaget startade. Här arbetar Ann-Louise Larsson som hr-generalist vilket innebär en mängd olika arbetsuppgifter som berör medarbetarna, bland annat lönehantering.

Inför den kommande övergången till månads­rapportering förbereder sig Ann-Louise genom att ta del av information från Fora och från leverantören av företagets lönesystem. Att gå över till månads­rapportering blir ett lyft, menar Ann-Louise.

– Jag tycker det blir en stor förbättring att rapportera varje månad, tryggare både för oss som företag och för den anställde. All annan pensions­rapporering görs per månad och jag tycker det är bra att rapporteringen till Fora ska göras på samma sätt, det kommer att underlätta både för alla inblandade hos oss, säger Ann-Louise Larsson.

 

23 april 2024

Nu skickar Fora pensionsbesked till tre miljoner personer

I början av april startade Fora utskicket av det årliga pensionsbeskedet till alla som genom sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

19 mars 2024

Du har viktiga försäkringar genom jobbet

Du som är yngre än 22 år och under det senaste året har jobbat hos en arbetsgivare som tecknat försäkringar för sina anställda får inom de närmaste dagarna ett brev från Fora som visar vilka försäkringar du har genom jobbet. Ta en titt på innehållet så du får koll på när försäkringarna gäller. Det är bra att veta hur du ska göra om något händer.

15 mars 2024

Vi firar kollektivavtalets dag

I Sverige har 9 av 10 anställda pension och försäkring via jobbet tack vare kollektivavtalet. Alla kollektivavtal ger en extra trygghet för anställda, utöver det grundskydd som vi får genom lagstiftning. Därför firar vi kollektivavtalets dag den 17 mars!

12 mars 2024

Nu har månadsrapporteringen rullat igång

Under februari öppnade Fora de nya e-tjänsterna för uppmärkning och månadsrapportering av anställda som räknas som arbetare. Arbetsgivare kan nu månadsvis rapportera lönerna för de anställda med Avtalspension SAF-LO som därmed får sina pensionspremier överförda varje månad.

av 22
>