Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad

7 december 2023

Inför den kommande övergången till månads­rapportering förbereder sig Ann-Louise Larsson, hr-generalist, genom att ta del av information från Fora och från leverantören av företagets lönesystem. 

Kaffe_700px.jpg
Bild: Löfbergs

På kafferosteriet Löfbergs i Karlstad har det producerats kaffe ända sedan 1906 då företaget startade. Här arbetar Ann-Louise Larsson som hr-generalist vilket innebär en mängd olika arbetsuppgifter som berör medarbetarna, bland annat lönehantering.

Inför den kommande övergången till månads­rapportering förbereder sig Ann-Louise genom att ta del av information från Fora och från leverantören av företagets lönesystem. Att gå över till månads­rapportering blir ett lyft, menar Ann-Louise.

– Jag tycker det blir en stor förbättring att rapportera varje månad, tryggare både för oss som företag och för den anställde. All annan pensions­rapporering görs per månad och jag tycker det är bra att rapporteringen till Fora ska göras på samma sätt, det kommer att underlätta både för alla inblandade hos oss, säger Ann-Louise Larsson.

 

26 februari 2024

Tilläggsförsäkringar för tjänstemän upphör vid årsskiftet

Svenskt Näringsliv och LO har beslutat att Försäkring om avgångsbidrag, AGB, och Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, för tjänstemän ska upphöra den 31 december 2024. Berörda kunder kommer att få mer information närmare årsskiftet.

14 februari 2024

Ge dig själv omtanke idag

Idag firas alla hjärtans dag och för många har det blivit en tradition att visa extra omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet.

12 februari 2024

Sänkt premie för Avtalspension SAF-LO

Precis som under föregående år får arbetsgivarna även i år rabatt på premien (priset) för arbetarnas tjänste­pension, Avtals­pension SAF-LO.

1 februari 2024

Förlängd period för övergången

För att ge arbetsgivare tid att få nya rutiner och systemstöd för månadsrapportering på plats kommer rapporteringsperioden för årets tre första månader att förlängas. Sista dag att rapportera löner utbetalda i januari, februari och mars för att undvika förseningsavgift och andra påföljder är justerad till 31 maj.

31 januari 2024

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänstepension Avtalspension SAF-LO. 

av 36
>