Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Driftmeddelande

Just nu får många e-postmeddelande om att det finns avvikelser att rätta i en lönerapport. Om du redan har rättat avvikelser kan du bortse från meddelandet.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

NCC - en av landets största byggkoncerner

13 december 2023

Sara Rothman, som är pensions- och förmånsspecialist inom NCC koncernen, ser positivt på övergången till att även yrkesmedarbetarna får månads­rapportering.

NCC_750.jpg
Bild: NCC

– Vårt fokus är att jämställa våra tjänste­män och yrkesmedarbetare och harmonisera all hantering så att vi gör lika för alla. Redan idag gör vi bland annat sjukrapporteringen månadsvis även för våra yrkesmedarbetare. Övergången till månads­rapportering kommer att underlätta arbetet för vår finans­avdelning och våra ekonomifunktioner, säger Sara Rothman.

Genom dialog med vår arbetsgivar­organisation, administrations- och systemleverantör, Foras information och webbinarier samt interna samtal om hur rapporteringen ska hanteras har organisationen förberett sig så mycket den kan, enligt Sara.

– Några frågetecken finns kvar men tillsammans med våra administrations- och systemleverantörer och Fora kommer vi att hitta sätt att lösa dem. Mitt tips till andra som vill förbereda sig är att börja med att vara med på Foras webbinarier. De är korta och tydliga och föreläsarna är mycket pedagogiska. Och läsa den information som finns, då har man en bra grund att stå på.

23 april 2024

Nu skickar Fora pensionsbesked till tre miljoner personer

I början av april startade Fora utskicket av det årliga pensionsbeskedet till alla som genom sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

19 mars 2024

Du har viktiga försäkringar genom jobbet

Du som är yngre än 22 år och under det senaste året har jobbat hos en arbetsgivare som tecknat försäkringar för sina anställda får inom de närmaste dagarna ett brev från Fora som visar vilka försäkringar du har genom jobbet. Ta en titt på innehållet så du får koll på när försäkringarna gäller. Det är bra att veta hur du ska göra om något händer.

15 mars 2024

Vi firar kollektivavtalets dag

I Sverige har 9 av 10 anställda pension och försäkring via jobbet tack vare kollektivavtalet. Alla kollektivavtal ger en extra trygghet för anställda, utöver det grundskydd som vi får genom lagstiftning. Därför firar vi kollektivavtalets dag den 17 mars!

12 mars 2024

Nu har månadsrapporteringen rullat igång

Under februari öppnade Fora de nya e-tjänsterna för uppmärkning och månadsrapportering av anställda som räknas som arbetare. Arbetsgivare kan nu månadsvis rapportera lönerna för de anställda med Avtalspension SAF-LO som därmed får sina pensionspremier överförda varje månad.

av 22
>