Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Driftmeddelande

Just nu får många e-postmeddelande om att det finns avvikelser att rätta i en lönerapport. Om du redan har rättat avvikelser kan du bortse från meddelandet.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Semester ger välbehövlig paus – passa på att se över dina trygghetsförsäkringar

5 juli 2023

Juli är fortfarande den vanligaste månaden för semester då nära två miljoner personer tar paus från arbetet. Ett tips när semesterlugnet börjar infinna sig är att passa på och kolla sina trygghets­försäkringar och tjänste­pension. Kanske känslan av att ha koll kan göra semesterlugnet ännu större.

Sommar_750.jpg

Semestern är mycket viktig för vårt välmående och hälsa. Så viktig att Europeiska arbetsmyndigheten har listat varför vi alltid bör ta ut våra årliga semesterdagar.

Minskad stress. När du har semester får du en välbehövlig paus från arbetslivets påfrestningar. Det kan göra att du mår bättre när du kommer tillbaka till jobbet efter semestern.

Ökar produktiviteten. Forskning visar att arbetstagarnas produktivitet ökar med upp till 40 procent om de tar ut sina årliga semesterdagar. Både du och arbetsgivaren tjänar på att du tar semester.

Minskar risken för hälsokomplikationer. En hög arbetsbelastning under en längre period ökar risken för allvarliga hälsokomplikationer. Den årliga semestern är därför nödvändig för en hälsosam livsstil.

Förbättrar balansen mellan arbete och privatliv. Att ta ut årliga semesterdagar kan ha en stor positiv inverkan på balansen mellan arbete och privatliv, eftersom det blir mer tid för att umgås med familj och vänner. Eller åka på drömresan.

Så passa på att utnyttja semesterlugnet som infinner sig och gå in på fora.se och logga in på Mina sidor. Där kan du som har tjänat in pengar till tjänste­­pensionen Avtals­pension SAF-LO:

  • göra val av pensions­bolag
  • hantera återbetalnings­skydd och familje­skydd
  • flytta intjänade pensions­pengar.

23 april 2024

Nu skickar Fora pensionsbesked till tre miljoner personer

I början av april startade Fora utskicket av det årliga pensionsbeskedet till alla som genom sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

19 mars 2024

Du har viktiga försäkringar genom jobbet

Du som är yngre än 22 år och under det senaste året har jobbat hos en arbetsgivare som tecknat försäkringar för sina anställda får inom de närmaste dagarna ett brev från Fora som visar vilka försäkringar du har genom jobbet. Ta en titt på innehållet så du får koll på när försäkringarna gäller. Det är bra att veta hur du ska göra om något händer.

15 mars 2024

Vi firar kollektivavtalets dag

I Sverige har 9 av 10 anställda pension och försäkring via jobbet tack vare kollektivavtalet. Alla kollektivavtal ger en extra trygghet för anställda, utöver det grundskydd som vi får genom lagstiftning. Därför firar vi kollektivavtalets dag den 17 mars!

12 mars 2024

Nu har månadsrapporteringen rullat igång

Under februari öppnade Fora de nya e-tjänsterna för uppmärkning och månadsrapportering av anställda som räknas som arbetare. Arbetsgivare kan nu månadsvis rapportera lönerna för de anställda med Avtalspension SAF-LO som därmed får sina pensionspremier överförda varje månad.

av 22
>