Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Charlotte Dettner tar över rollen som Foras kundservicechef 

2 april 2024

Charlotte Dettner har tillträtt tjänsten som Foras kundservicechef och lämnat sin roll som operativ chef på kundservice. I sin nya roll får Charlotte det yttersta ansvaret för område kundservice och den fortsatta utvecklingen framåt.

Charlotte_750.jpg

Charlotte Dettner började på Fora som operativ chef på kundservice i september 2023. Rollen var nytillsatt för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för Foras kundservice inför övergången till månads­rapportering.

–  För att göra en så smidig övergång som möjligt identifierade vi i ett tidigt skede att vi måste arbeta mer gränsöverskridande och mer tillsammans, både inom hela område Kundservice och med övriga avdelningar inom Fora, säger Charlotte. Det har i allra högsta grad bidragit till den lyckade implementeringen av det komplexa och omfattande program som Fora har genomfört.   

– Det är otroligt spännande att få vara med på den här resan. Jag är djupt imponerad över alla inblandande som lyckats med Foras utvecklingsresa på en mycket begränsad tid. 

Charlotte ingår sedan tidigare i Foras företagsledning. I den nya rollen blir uppdraget mer strategiskt och övergripande med fokus på att föra Fora fortsatt framåt. 

– Jag trivs oerhört bra på Fora och att få arbeta med Foras viktiga uppdrag. Dessutom är det väldigt spännande att få arbeta med utveckling framåt och affärsförflyttning i kombination med engagerade och kompetenta medarbetare, avslutar Charlotte. 

Charlotte Dettner tillträdde tjänsten som Foras kundservicechef den 2 april och tar över efter Rose-Mari Alho, som lämnade Fora efter 15 år - för att ägna sig åt sina fritidsintressen på heltid.

18 juni 2024

Semester och paus - kanske bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar

Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?

23 maj 2024

En gemensam bolagsstruktur för Fora, Collectum och Kollektivavtalsinformation banar väg för varumärket Avtalat

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektivavtalsinformation. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice. 

7 maj 2024

Läs om Olgas resa från hovmästare till systemutvecklare på Fora

Mycket eget driv och intensiva studier tog Olga Korobeinik till ett nytt kapitel i yrkeslivet. Hon lämnade restaurangbranschen och började arbeta som systemutvecklare på Fora. ”Det bästa valet jag har gjort”, säger hon själv. Här berättar hon mer om den prestigelösa kulturen, Foras viktiga uppdrag och en spännande digital transformation. Kanske är Fora en plats för dig?

3 maj 2024

Pilotkunder värdefull hjälp i övergången till månadsrapportering

Att involvera kunder i en pilot i ett tidigt skede var en viktig del i Foras arbete med övergången till månadsvis rapportering av arbetares löner. Ambitionen med en pilot var att dra viktiga lärdomar på vägen mot lansering av månadsrapportering av arbetare. Två av pilotkunderna berättar här om sina erfarenheter.

28 april 2024

Idag är det extra fokus på arbetsmiljön

I dag, den 28 april, är det FN:s internationella arbetsmiljödag, ”World Day for Safety and Health at Work”. En årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. Arbetsmiljöfrågor är självklart lika viktiga alla dagar, så för att ändå uppmärksamma arbetsmiljön lite extra idag passar vi på att lyfta Foras duktiga arbetsmiljöombud.

av 39
>