Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Gemensam bolagsstruktur banar väg för varumärket Avtalat

23 maj 2024

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektiv­avtals­information. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice. 

Styrelseordforande-Christer-Ågren_Foto_Erik_Flyg_med_logotyper.jpg

Styrelseordförande Christer Ågren Foto: Erik Flyg

Regelverken avseende ITP och Avtals­pension SAF-LO administreras även fortsättningsvis från varsitt bolag. Genom denna förändring strävar parterna efter att uppnå synergier för kollektiv­avtalad pension och försäkring.

Styrelseordförande Christer Ågren kommenterar:

–Genom överenskommelsen fortsätter vi arbetet med att förenkla för kunderna genom Avtalat, som blir det gemensamma varumärket mot marknaden. Samtidigt når vi en mer kostnadseffektiv administration av de kollektiv­avtalade försäkringarna. Vi får möjlighet till minskade driftkostnader, vilket på sikt kan leda till lägre avgifter för de tjänster som levereras.

Arbetet med att tillsätta en gemensam vd och ledningsgrupp för bolagen kommer nu att starta. Förändringarna förväntas vara genomförda till 2027, medan medarbetarna redan år 2026 kommer att sitta i gemensamma lokaler.

–Överenskommelsen medför ett bättre samlat erbjudande för Sveriges arbetsgivare och deras anställda, samtidigt som det här för med sig stora möjligheter för partsbolagen och dess medarbetare, säger Christer Ågren.

18 juni 2024

Semester och paus - kanske bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar

Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?

23 maj 2024

Gemensam bolagsstruktur banar väg för varumärket Avtalat

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektivavtalsinformation. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice. 

7 maj 2024

Olgas resa från hovmästare till systemutvecklare på Fora

Mycket eget driv och intensiva studier tog Olga Korobeinik till ett nytt kapitel i yrkeslivet. Hon lämnade restaurangbranschen och började arbeta som systemutvecklare på Fora. ”Det bästa valet jag har gjort”, säger hon själv. Här berättar hon mer om den prestigelösa kulturen, Foras viktiga uppdrag och en spännande digital transformation. Kanske är Fora en plats för dig?

3 maj 2024

Pilotkunder värdefull hjälp i övergången till månadsrapportering

Att involvera kunder i en pilot i ett tidigt skede var en viktig del i Foras arbete med övergången till månadsvis rapportering av arbetares löner. Ambitionen med en pilot var att dra viktiga lärdomar på vägen mot lansering av månadsrapportering av arbetare. Två av pilotkunderna berättar här om sina erfarenheter.

28 april 2024

Idag är det extra fokus på arbetsmiljön

I dag, den 28 april, är det FN:s internationella arbetsmiljödag, ”World Day for Safety and Health at Work”. En årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. Arbetsmiljöfrågor är självklart lika viktiga alla dagar, så för att ändå uppmärksamma arbetsmiljön lite extra idag passar vi på att lyfta Foras duktiga arbetsmiljöombud.

av 39
>