Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Observera

Just nu får många e-postmeddelande om att det finns avvikelser att rätta i en lönerapport. Om du redan har rättat avvikelser kan du bortse från meddelandet.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

En varm arbetsplats med tech i framkant

2 april 2024

Som Cloud Engineer/Architect på Fora är Sebastian Claesson centralt involverad i att forma företagets it-infrastruktur i molnet, i Azure-miljö. Nu ska teamet utökas med ytterligare en Cloud Engineer. Här delar Sebastian sina erfarenheter om en vardag fylld av tekniska utmaningar och en stöttande arbetskultur.

Sebastian Claesson7_750.jpg

För bara några månader sedan inledde Sebastian sin resa på hos oss på Fora och har sedan dess fått både ansvar, utveckling och omväxlande arbetsdagar.

– Fora är både litet och stort. Det blir att man gör lite allt möjligt. Jag har jobbat i större organisationer innan och då blir det lite mer stuprörs-arbete. Här har man mycket kontakt med olika team och olika tekniker. Min typiska arbetsdag? Det finns ingen sådan. Här får man göra allt möjligt och jag har aldrig en tråkig stund.

Som att bygga stommen till ett hus

Att vara Cloud Engineer/Architect på Fora innebär att ha ansvaret för att bygga och underhålla organisationens plattform i Azure. Sebastian förklarar att han ser det som att bygga stommen till ett hus, där varje detalj måste vara ordentligt planerad och utförd för att skapa en stabil grund för verksamheten.

– Vi är mitt inne i en väldigt spännande resa där vi håller på att förbättra och bygga om vår plattform. Det är intensivt, men samtidigt otroligt roligt. Känslan i teamet är väldigt motiverande, alla ser fram emot att få bygga det nya. Tidigare har vi haft konsulter som byggt. Nu får vi kravställa, lägga pusslet och välja tekniken själva. Rent tekniskt är det jättekul och man får verkligen vara med och påverka.

Sebastian betonar att företaget aktivt stöttar karriärutveckling och ger anställda möjligheter att både lära sig nytt och växa inom organisationen.

– Jag har alltid varit intresserad av att lära mig nya saker. Det är en egenskap som passar bra på Fora, där vi alltid strävar efter att ligga i framkant och testa ny teknik. Vi ligger långt fram och när någonting nytt släpps är vi där och ser hur det funkar. Det är en superintressant miljö för oss inom tech.

Positiv företagskultur med värme och gemenskap

För Sebastian är det inte bara tekniken som gör Fora till en attraktiv arbetsplats utan också den positiva företagskulturen och balansen mellan arbete och fritid.

– Det jag tycker om är att jag får ha de breda kontakterna ut i organisationen när det kommer till it, både med andra avdelningar men också med det egna teamet. Vi har en go stämning utan prestige, en bra chef, möjligheter till kompetensutveckling, bra work-life balance och dessutom sitter vi mitt i Stockholm.

Slutligen, när det kommer till att rekommendera Fora som arbetsplats, är det värmen och gemenskapen som verkligen utmärker företaget.

– En anledning till att jag kom hit är för att jag hade hört om den fina företagskulturen. För mig betyder det så mycket att ha trevliga, varma kollegor. Vi bryr oss verkligen om varandra. Fora har verkligen lyckats med sin företagskultur. Det tycker jag är det viktigaste, säger Sebastian.

28 april 2024

Idag är det extra fokus på arbetsmiljön

I dag, den 28 april, är det FN:s internationella arbetsmiljödag, ”World Day for Safety and Health at Work”. En årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. Arbetsmiljöfrågor är självklart lika viktiga alla dagar, så för att ändå uppmärksamma arbetsmiljön lite extra idag passar vi på att lyfta Foras duktiga arbetsmiljöombud.

23 april 2024

Nu skickar Fora pensionsbesked till tre miljoner personer

I början av april startade Fora utskicket av det årliga pensionsbeskedet till alla som genom sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

5 april 2024

Dags att rapportera till Företagares egen försäkring

Om du inte redan har gjort det är det nu dags för dig som tecknat Avtals­pension SAF-LO genom Företagares egen försäkring att rapportera slutlig inkomst för 2023.

2 april 2024

Charlotte Dettner tar över rollen som Foras kundservicechef 

Charlotte Dettner har tillträtt tjänsten som Foras kundservicechef och lämnat sin roll som operativ chef på kundservice. I sin nya roll får Charlotte det yttersta ansvaret för område kundservice och den fortsatta utvecklingen framåt.

2 april 2024

En varm arbetsplats med tech i framkant

Som Cloud Engineer/Architect på Fora är Sebastian Claesson centralt involverad i att forma företagets it-infrastruktur i molnet, i Azure-miljö. Nu ska teamet utökas med ytterligare en Cloud Engineer. Här delar Sebastian sina erfarenheter om en vardag fylld av tekniska utmaningar och en stöttande arbetskultur.

av 38
>