Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Telos Telemontage välkomnar månadsrapportering

4 januari 2024

Carina Berg, administratör på Telos Telemontage är inte orolig inför övergången till månads­rapportering. Hon läser information som kommer från Fora, tar del av det som finns på Foras webbplats och har deltagit på Foras webbinarier.

Telos_700.jpg
Bild: Telos Telemontage

Telos Telemontage är ett renodlat säkerhetsföretag med kontor i Örebro, Karlskoga och Karlstad. Carina Berg är administratör på Telos Telemontage och ansvarar bland annat för lönehanteringen.

– Majoriteten av våra medarbetare är tjänste­män som har Collectum, så jag har månadsrapporterat under flera år. En enhetlig rapportering för alla medarbetare bör ju bli enklare. Jag tycker också att det blir en större trygghet för den anställde att det rapporteras varje månad, säger Carina Berg.

Carina är inte orolig inför övergången till månads­rapportering. Hon läser information som kommer från Fora, tar del av det som finns på Foras webbplats och har deltagit på Foras webbinarier.

– Min erfarenhet av Fora är att om man har någon fråga så är Fora alltid tillgängliga, de svarar och man får svar på sina frågor, säger Carina Berg.

Försäkringar för medarbetarna är viktigt och självklart för Telos Tele-montage. 

– Jag försöker skicka ut relevant information till våra medarbetare, så att de är medvetna om att vi har försäkringar. Sen vet jag inte hur många som går in och läser, men kanske de får en tankeställare om att de kan logga in och titta på Avtalat.se, till exempel, avslutar Carina Berg.

 

26 februari 2024

Tilläggsförsäkringar för tjänstemän upphör vid årsskiftet

Svenskt Näringsliv och LO har beslutat att Försäkring om avgångsbidrag, AGB, och Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, för tjänstemän ska upphöra den 31 december 2024. Berörda kunder kommer att få mer information närmare årsskiftet.

14 februari 2024

Ge dig själv omtanke idag

Idag firas alla hjärtans dag och för många har det blivit en tradition att visa extra omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet.

12 februari 2024

Sänkt premie för Avtalspension SAF-LO

Precis som under föregående år får arbetsgivarna även i år rabatt på premien (priset) för arbetarnas tjänste­pension, Avtals­pension SAF-LO.

1 februari 2024

Förlängd period för övergången

För att ge arbetsgivare tid att få nya rutiner och systemstöd för månadsrapportering på plats kommer rapporteringsperioden för årets tre första månader att förlängas. Sista dag att rapportera löner utbetalda i januari, februari och mars för att undvika förseningsavgift och andra påföljder är justerad till 31 maj.

31 januari 2024

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänstepension Avtalspension SAF-LO. 

av 36
>