Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Telos Telemontage välkomnar månadsrapportering

4 januari 2024

Carina Berg, administratör på Telos Telemontage är inte orolig inför övergången till månads­rapportering. Hon läser information som kommer från Fora, tar del av det som finns på Foras webbplats och har deltagit på Foras webbinarier.

Telos_700.jpg
Bild: Telos Telemontage

Telos Telemontage är ett renodlat säkerhetsföretag med kontor i Örebro, Karlskoga och Karlstad. Carina Berg är administratör på Telos Telemontage och ansvarar bland annat för lönehanteringen.

– Majoriteten av våra medarbetare är tjänste­män som har Collectum, så jag har månadsrapporterat under flera år. En enhetlig rapportering för alla medarbetare bör ju bli enklare. Jag tycker också att det blir en större trygghet för den anställde att det rapporteras varje månad, säger Carina Berg.

Carina är inte orolig inför övergången till månads­rapportering. Hon läser information som kommer från Fora, tar del av det som finns på Foras webbplats och har deltagit på Foras webbinarier.

– Min erfarenhet av Fora är att om man har någon fråga så är Fora alltid tillgängliga, de svarar och man får svar på sina frågor, säger Carina Berg.

Försäkringar för medarbetarna är viktigt och självklart för Telos Tele-montage. 

– Jag försöker skicka ut relevant information till våra medarbetare, så att de är medvetna om att vi har försäkringar. Sen vet jag inte hur många som går in och läser, men kanske de får en tankeställare om att de kan logga in och titta på Avtalat.se, till exempel, avslutar Carina Berg.

 

7 maj 2024

Läs om Olgas resa från hovmästare till systemutvecklare på Fora

Mycket eget driv och intensiva studier tog Olga Korobeinik till ett nytt kapitel i yrkeslivet. Hon lämnade restaurangbranschen och började arbeta som systemutvecklare på Fora. ”Det bästa valet jag har gjort”, säger hon själv. Här berättar hon mer om den prestigelösa kulturen, Foras viktiga uppdrag och en spännande digital transformation. Kanske är Fora en plats för dig?

3 maj 2024

Pilotkunder värdefull hjälp i övergången till månadsrapportering

Att involvera kunder i en pilot i ett tidigt skede var en viktig del i Foras arbete med övergången till månadsvis rapportering av arbetares löner. Ambitionen med en pilot var att dra viktiga lärdomar på vägen mot lansering av månadsrapportering av arbetare. Två av pilotkunderna berättar här om sina erfarenheter.

28 april 2024

Idag är det extra fokus på arbetsmiljön

I dag, den 28 april, är det FN:s internationella arbetsmiljödag, ”World Day for Safety and Health at Work”. En årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. Arbetsmiljöfrågor är självklart lika viktiga alla dagar, så för att ändå uppmärksamma arbetsmiljön lite extra idag passar vi på att lyfta Foras duktiga arbetsmiljöombud.

23 april 2024

Nu skickar Fora pensionsbesked till tre miljoner personer

I början av april startade Fora utskicket av det årliga pensionsbeskedet till alla som genom sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

5 april 2024

Dags att rapportera till Företagares egen försäkring

Om du inte redan har gjort det är det nu dags för dig som tecknat Avtals­pension SAF-LO genom Företagares egen försäkring att rapportera slutlig inkomst för 2023.

av 38
>