Foras nuvarande vd, Elisabeth Wisén, lämnar sin position. Hon ersätts av Charlotte Anderén Fornander, som tillträder som tillförordnad vd från och med den 1 september 2024.
I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.
2 december 2022
Nästa år öppnar tjänsten för att rapportera slutliga löneuppgifter för Företagares egen försäkring redan i januari. Fora behöver din rapport senast den 30 april 2023.
I mitten på december skickar Fora ut ett brev till berörda företag med mer information. Rapporten är en förutsättning för att Fora ska kunna räkna ut den slutliga kostnaden för föregående år och föra över pengarna till det pensionsbolag som förvaltar den försäkrades pengar. Det är viktigt att ni rapporterar i tid så att vi kan föra över pensionspremien så snart som möjligt.
Rapportering görs i e-tjänsten som finns på Mina sidor på fora.se. För att kunna logga in på Mina sidor behöver ni registrera en huvudadministratör som kan logga in med sin e-legitimation. Huvudadministratören kan sedan registrera ytterligare administratörer.
Om ni inte redan har anmält en huvudadministratör behöver ni göra det omgående. Enklaste sättet är att använda e-tjänsten Anmäl huvudadministratör. Den är tillgänglig för företag som har organisationsnummer och firmatecknare i officiella register. Du kan även anmäla en huvudadministratör genom att fylla i en blankett.
Foras nuvarande vd, Elisabeth Wisén, lämnar sin position. Hon ersätts av Charlotte Anderén Fornander, som tillträder som tillförordnad vd från och med den 1 september 2024.
Nu tar vi nästa steg för att linjera administrationen av de kollektivavtalade försäkringarna för arbetare och tjänstemän.
Den här informationen är till arbetsgivare som har betalat avgift till TRR, TRS eller TSL under perioden 1 januari - 31december 2023 och som ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.
Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang.
Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?