Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Aktuellt

Dags att göra ditt pensionsval

10 februari 2023

Just nu gör Fora ett stort brevutskick till alla nyanställda arbetare och till dig som fyllt 22 år. I brevet informerar vi om att du nu börjar tjäna in pengar till din tjänstepension Avtalspension SAF-LO.

Lediga jobb

Lediga jobb

Vi befinner oss på en spännande förändringsresa. Målet är ett modernare Fora som alltid utgår från kundernas behov. Följ med oss på resan! Vi söker just nu...

Kundservice

I Foras kundservicesektioner hittar du bland annat:

  • Blanketter och instruktioner
  • Situationsguider och frågor & svar
  • Kontaktvägar till Fora

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Anna gör komplex information lätt att förstå

Publicerad januari 2023

Språk och begriplighet är Anna Forslins käpphästar. Som e-tjänsteansvarig arbetar hon med att göra det enkelt för besökarna på fora.se att förstå informationen och att använda e-tjänsterna. I jobbet ingår att lära sig något nytt – så gott som varje dag.

Anna-Forslin.png

För snart sju år sedan såg Anna Forslin en platsannons om att Fora sökte en kommunikationsansvarig mot kundgruppen anställda. Med sin bakgrund som kommunikatör inom bland annat tjänstepension kände Anna att hon var som klippt och skuren för tjänsten. Och mycket riktigt, Anna fick jobbet och sedan hon började på Fora i augusti 2016 har hon inte ångrat sig en dag. 

- Jag trivs väldigt bra på Fora och har ett otroligt kul jobb, säger Anna. Mitt arbete har utvecklats och spänner idag över mycket, allt från att vara med och utveckla det digitala kundmötet för Foras olika målgrupper till att skriva texter om hur man får behörighet till Mina sidor.

Prioriterar olika behov

Annas titel i dag är e-tjänsteansvarig och här ryms en mängd arbetsuppgifter. I rollen ligger att hålla ihop den långsiktiga målbilden för Foras nya e-tjänster. Hon produktleder och jobbar med optimering av redan lanserade tjänster och ansvarar för att nya tjänster utvecklas på ett sådant sätt att de möter kundens behov, men också så att de levererar mot Foras mål.

Under kravställning och utveckling ligger det i Annas roll att prioritera olika behov och att väga användarvänlighet och kundnytta mot till exempel affärsprocess, juridiska villkor och teknisk komplexitet.

Anna betonar att det är många delar som måste samspela för att ta fram ett användarvänligt kundgränssnitt – design, funktionalitet, instruktioner, text.

- Just text ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag har ett stort intresse för språk och tycker begriplighet är superviktigt. Man kan aldrig vara nog tydlig när man skriver en text. Det gäller att uttrycka sig så att det inte kan misstolkas. Det får inte vara för mycket text för då riskerar informationens kärna att försvinna. Men inte heller för lite text, så att man tappar viktiga detaljer, säger Anna.

Samverkan på många håll 

Anna jobbar på avdelningen Kommunikation & marknad och har ett tätt samarbete med kollegorna. Hon jobbar också nära it och det leveransteam som utvecklar nya e-tjänster. Teamet har dagliga morgonmöte och då är Anna alltid med för att hålla sig uppdaterad om vad som händer.

- Fora har är en väldigt rolig och komplex verksamhet, tycker jag. Det bästa med mitt jobb är att jag får sätta mig in i en mängd olika frågor och ämnen för att kunna skapa mig en helhetsbild. Jag arbetar med kundens hela digitala resa, från att landa på fora.se, logga in på Mina sidor till att sedan använda en tjänst. Mitt ansvar är att se till att hela flödet är begripligt och användarvänligt och då måste jag sätta mig in i alla steg i varje process och förstå hela kundflödet. Och det gillar jag verkligen.

Annas tips till den som vill söka sig till Fora

Foras verksamhetsområde är komplext och spännande. Den pågående förändringsresan som Fora gör nu är lärorik och utmanande. Fora är en bra arbetsgivare som skapar förutsättningar för ett bra arbetsklimat. Det finns stora möjligheter att vidareutvecklas i ditt jobb, byta tjänst och pröva nya möjligheter.  

Anna Forslin, e-tjänsteansvarig

Utbildning: Journalistlinjen vid Kalix folkhögskola, fil kand i etnologi vid Stockholms universitet. 
Tidigare erfarenheter: Tio års erfarenhet som journalist (reporter, redigerare och layoutare) på Kommunalarbetaren, Aftonbladet, Expressen och flera mindre dagstidningar. Kommunikatör i Svenska kyrkan. Kommunikatör och webbansvarig på fackförbundet Forena. 
Personlig pryl: Mitt nya syrum, som blivit möjligt att fixa sedan sönerna flyttat hemifrån. Jag har verkligen längtat efter ett kreativt rum, där symaskinen alltid står framme och där startsträckan för att sätta igång med ett projekt är noll. Här inne har jag samlat alla mina garner (kan öppna garnaffär!), tyger, mönster och handarbetsböcker. När jag går in i det rummet, går jag in i min kreativa bubbla.