Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Aktuellt

Den stressfria dagen – tips från Foras kundcenter

26 maj 2023

På söndag den 28 maj uppmärksammas den stressfria dagen. Den belyser vikten av att förebygga stress och de negativa effekter det medför. På Foras kundservice är man van att bemöta stressade kunder. Här är deras bästa arbetstips, som även kan vara till hjälp i privatlivet.

Mer pengar i plånboken till föräldralediga

11 maj 2023

Under våren och försommaren föds det flest barn i Sverige. Förra året föddes cirka 104 000 barn där maj toppade med närmare 9 600 födda (källa: SCB) Här är information till arbetsgivare som har anställda som ska gå på föräldraledighet.

Aktuellt

Tre miljoner personer får pensionsbesked från Fora

28 april 2023

Med start i början av april skickar Fora ut sitt årliga pensionsbesked till alla som via sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin Avtalspension SAF-LO. Ett bra tillfälle att se över sin tjänstepension. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

Möt Foras medarbetare

Gillar när arbetet kräver fokus och snabbhet

Som affärsutvecklare på Fora har Helene Sjölander ett varierande och stundtals intensivt arbete. Det handlar om allt från att ta fram långsiktiga strategier till att vara med och lösa operativa frågeställningar. Ibland kräver arbetet extra fokus och snabbhet. Då trivs Helene som allra bäst.

Aktuellt

Fokus på arbetsmiljön idag

28 april 2023

Idag den 28 april firas FN:s internationella arbetsmiljödag, en årlig internationell kampanj för att främja ett säkert och hälsosamt arbetsliv. Vi sätter extra fokus på arbetsmiljön idag och passar på att fråga ett par skyddsombud om hur de ser på vikten av att lyfta arbetsmiljöfrågor.

Kundservice

I Foras kundservicesektioner hittar du bland annat:

  • Blanketter och instruktioner
  • Situationsguider och frågor & svar
  • Kontaktvägar till Fora

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Helene gillar när arbetet kräver fokus och snabbhet

Publicerad maj 2023

Som affärsutvecklare på Fora har Helene Sjölander ett varierande och stundtals intensivt arbete. Det handlar om allt från att ta fram långsiktiga strategier till att vara med och lösa operativa frågeställningar. Ibland kräver arbetet extra fokus och snabbhet. Då trivs Helene som allra bäst

Helene-Sjölander.png

Helene började på Fora för cirka sex år sedan, då som processledare, ett arbete i gränslandet mellan verksamhet och it något hon tyckte var spännande. Efter ett par år bildades avdelningen Affärsutveckling och analys inom affärsområdet Affär och Marknad. Då dök möjligheten upp för Helene att börja som affärsutvecklare. Det fanns ett behov av att ta fram ett antal strategier och det fick Helene börja ta tag i.

– Jag har själv behov av att förstå vart vi är på väg och varför. Därför passade det mig bra att ta tag i de här strategierna utifrån frågor om Foras kunder, deras behov, vad vi kan erbjuda och vår relation med andra externa aktörer med mera. Att strategierna kan komma till nytta vid till exempel vägval och beslut är ju den största vinsten, säger Helene.

Jobbar både strategiskt och operativt

Att driva utredningar, både inom projekt och i linjen, är en stor del av Helenes vardag. Mottagare kan också variera beroende om område. Ofta handlar det om att ta fram underlag till beslut eller hjälpa till i en frågeställning där vi behöver lära oss mer.

Idag arbetar Helene både operativt och strategiskt i flera projekt och konstellationer. Hon är bland annat med i Foras så kallade portföljteam, en grupp av representanter från hela Fora som planerar och prioriterar Foras utvecklingsbehov. Teamet ska säkerställa att det som genomförs för tillfället är viktigast på Fora.

– Jag jobbar tillsammans med kompetenta och härliga kollegor både på operativ nivå och i mer strategiska frågeställningar. I vissa utredningar behöver jag ta fram en övergripande bild över en specifik frågeställning medan jag i arbetet i portföljteamet måste dyka ner i specifika behov för att kunna förstå hela bilden. Så innehållet i mina arbetsdagar kan verkligen variera vilket jag tycker är roligt. Att bidra till förflyttning är viktigt för mig och väldigt spännande.

Gillar fokus och snabbhet

Helene berättar också att hon gillar när det går snabbt och behöver lösa en uppgift direkt.  

– Jag gillar ju känslan av att det är lite bråttom och att vara med och bidra. Det är då jag känner att jag gör mest nytta. Som till exempel när någon kommer och säger att ”nu behöver vi utreda och förstå mer kring det här”. Då är det bara att prioritera om, fokusera och lösa uppgiften tillsammans.

Utanför arbetet laddar Helene gärna sina egna batterier genom att cykla i skogen. Men till skillnad mot att hon uppskattar känslan av bråttom på jobbet, så går det inte fort i skogen. Helene är nämligen lite farträdd.

Helenes tips till den som vill söka sig till Fora 

Fora har ett viktigt uppdrag i samhället som är spännande och lärorikt att få arbeta med. Vill man prova på en ny roll eller befattning är det inte så svårt på Fora, vilket är positivt. På Fora finns framför allt så otroligt många kompetenta och hjälpsamma kollegor. Inga frågor är svåra att ställa. Fora har en hjälpsam kultur som vi ska vara rädda om.

Helene Sjölander, affärsutvecklare

Utbildning: Läst politices-magister programmet med inriktning på statsvetenskap samt lite freds- och konfliktstudier på Umeå universitet.
Tidigare erfarenheter:  Började arbetslivet inom UNICEF där hon hade olika roller under åren. Även arbetat som verksamhetsanalytiker på Folksam ett par år.
Personlig pryl:  Gympaskor. Har alldeles för många, mer eller mindre leriga. Jag är gärna ute i skogen, både ensam och med familj och vänner. Sätter mig sällan och filosoferar på en stubbe eftersom jag ofta fryser, utan promenerar helst i någorlunda rask takt.