Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Josefine hjälper kollegorna att göra arbetsdagen effektivare

Januari 2024

Josefine Bergman Heineman är en av de som driver arbetet med att strukturera Foras dokumenthantering. Foras förändringsresa påverkar det mesta och även hur verksamhetens dokument ska hanteras. Det här är ett omfattande arbete som kräver såväl drivkraft som entusiasm, något Josefine har gott om.

Josefine_Bergman_Heineman_600x460px.jpg

– Jag implementerar ett förändrat arbetssätt som så småningom kommer att förenkla och effektivisera för mina kollegor att hitta sina, och även andras, lagrade dokument. Att hjälpa människor är det absolut bästa jag vet. Kanske det låter som en klyscha, men jag menar det verkligen, säger Josefine.

Jobbar i flera olika roller

Den 1 januari 2024 bytte Josefine tjänst på Fora och arbetar nu som verksamhetsutvecklare och områdeskoordinator för område IT. Den nya rollen innefattar att driva och utveckla gemensamma metoder och arbetssätt för it samt följa upp och utvärdera dem. Som områdeskoordinator ingår Josefine i ledningsgruppen för område IT där hon stöttar cheferna med övergripande frågor och arbetar för att kontinuerligt utveckla och förenkla ledningsgruppens arbete.

Josefines huvudfokus just nu är att driva och implementera förändringsarbetet av Foras dokumenthanteringen, ett arbete hon påbörjade på sin tidigare tjänst på Fora. Arbetet handlar om allt från att sätta riktlinjer till att utbilda sina kollegor i det nya arbetssättet. Genom att stödja kollegorna i en nödvändig rensning av sina dokument bidrar förändringen till att skapa ordning och reda, både för dem personligen och även för Fora som helhet.

– Det är ett tidskrävande arbete för kollegorna och jag har stor respekt för att förändringar kräver tid och förankring. Men jag känner mig trygg i att det här arbetssättet kommer att bli riktigt bra och jag har fått mycket positiv feedback. Till exempel när kollegorna berättar för mig att de har gjort en rensning och hur härligt det känns efteråt.

– Jag jobbar mycket med att peppa och ge positiv feedback. Det handlar om att förändra någon annans beteende och förstärka det beteendet, säger Josefine, som därför har stor nytta av sin nyligen tagna kandidatexamen som personalvetare med fokus på psykologi och pedagogik.

Josefine är även med i Foras redaktionella team. Det består av representanter från olika delar av verksamheten som tillsammans planerar och synkroniserar intern och extern kommunikation. Josefine bevakar vad som händer inom område IT och håller alla i organisationen informerade genom artiklar och information på Foras intranät.

Tillbaka på Fora efter studier

Josefine började på Fora 2013 som receptionist på Foras Kundservice. Hon fick snabbt fler uppgifter och större ansvar. Våren 2016 blev hon erbjuden tjänsten som Office Manager, kontorsansvarig, och fortsatte att utvecklas och växa i sitt arbete. Men en tid därefter blev Josefine sjukskriven med lång rehabilitering som följd. En del i rehabiliteringen bestod av studier och i juni 2022 tog hon sin kandidatexamen som personalvetare med fördjupning inom både psykologi och pedagogik. Den 1 september 2022 var hon tillbaka på Fora igen.

– Att jag faktiskt är tillbaka på samma arbetsplats där jag blev sjuk, visar både vilket fint stöd jag fick under min sjukdom och hur bra jag trivs på Fora. Min utmaning är att inte ta på mig för mycket, hur kul jag än tycker att det är. Projekt har ju en tendens att växa. Så det gäller att hålla sig till plan A och ställa sig frågan: Vad var det vi sa i början, att vi skulle hålla oss till? säger Josefine.

Josefines tips till den som vill söka sig till Fora 

Fora är en fantastisk arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling. Kollegorna är underbara och extremt hjälpsamma, alla vill hjälpa varandra och det finns en prestigelöshet som jag älskar. Så är du en person som gillar att utvecklas, hjälpa andra samtidigt som du får bidra med samhällsnytta – sök då till Fora. Du kommer inte ångra dig!

Josefine Bergman Heineman, Verksamhetsutvecklare och områdeskoordinator, IT

Utbildning: Frisör­utbildning med godkänt gesällbrev. Filosofi kandidatexamen som personalvetare. Astrakans "Verksamhetsutvecklare med processer".
Tidigare erfarenheter:  Frisör och make-upartist. Timanställd butiksarbetare, Intersport. Receptionist på Det Norske Veritas och Fora. Kontorsansvarig på Fora. Verksamhetsstöd på Fora.
Personlig pryl: Jag älskar hästar och sport. Min son spelar både fotboll och innebandy och jag är hans största och mest hängivna supporter, så en fotboll får bli min personliga pryl. Finns det tid över så tillbringar jag gärna den i stallet.