Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Marias nyfikenhet har tagit henne på en spännande utvecklingsresa

Publicerad april 2024

När Maria Lidström klev in på Fora 2016 visste hon inte att det var ett första steg på en spännande utvecklingsresa. Hon började i Foras reception och är idag kommunikations­partner på Kommunikation och Marknad. En avdelning som hon tycker det är jättehäftig att arbeta på. 

Maria-Lidstrom.png

Som kommunikations­partner har Maria fullt fokus på Foras intern­kommunikation. Tillsammans med övriga kommunikations­partners är hon en resurs för andra i organisationen.

– Utöver vår roll som kommunikatörer inom våra respektive områden som vi ansvarar för, så samarbetar vi med andra avdelningar i verksamheten för att stödja kommunikationen även där, säger Maria.

Hon är med i teamet som planerar den interna kommunikationen för verksamheten. Är huvudredaktör för Foras intranät och driver den pågående utvecklingen av kommunikation i rörligt format. Hon ansvarar även för innehållet på informationsskärmarna på Foras kontor, där medarbetarna bland annat kan se senaste nytt, användbara tips och presentation av nya kollegor. Maria är med i Foras redaktionsgrupp där kommunikatörer och områdeskoordinatörer gemensamt bidrar till Foras interna och externa kommunikation.

Började i Foras reception

Maria har gjort en spännande utvecklingsresa på Fora. Hon började 2016 som konsult i Foras reception där hon arbetade i växeln och tog emot besökare till Foras kontor. Arbetet gav Maria en baskunskap om Fora och ju mer hon lärde sig desto mer intresserad blev hon.

Efter ett år i receptionen började hon på Kundcenter. Här fick hon även nytta av sin tidigare utbildning som hälsocoach, när hon efter en tid fick uppdraget att hjälpa kollegor i telecoaching. Det innebar att lyssna på inspelade kundsamtal och ge feedback.

– Tidigare hade jag faktiskt funderingar på att bli lärare. Jag gillar att lyssna och känna in människor så det var väldigt inspirerande att få hjälpa kollegorna.

Efter ett och halvt år på kundcenter, som gav en bred kunskap och förståelse för Foras verksamhet, började Maria som områdeskoordinator på Affär och Marknad, där avdelningarna Affärsutveckling och Analys respektive Kommunikation och Marknad ingår. Affärsområdet har en mängd olika kompetenser som tillsammans utvecklar Foras produkter, tjänster och varumärke såväl som ansvar för relationen med kunderna och parterna samt Foras affärsarkitektur.

Rollen som områdeskoordinator innehöll flera olika arbetsuppgifter. Bland annat att planera och strukturera ledningsgruppens möten, hålla koll på verksamhetsplanering och sammanfatta ledningsgruppsmöten till tydliga, lättförståeliga protokoll.

– Affär och Marknad har ett framåtriktat fokus med koll på omvärlden, vad som händer i vår sfär, utreder, analyserar och är med i många av Foras projekt för att ha omvärldsperspektivet. Det var riktigt spännande att jobba i rollen som områdeskoordinator, säger Maria.

Naturlig övergång till kommunikation på heltid

Successivt fick Maria ta ett allt större grepp om kommunikationen inom Affär och Marknad och även stötta Foras intern­kommunikation. Vid årsskiftet till 2024 tog hon klivet in i avdelning Kommunikation och Marknad.

– Det var jag själv som initierade frågan med min närmaste chef som svarade ”Självklart!”. Det är det här jag tycker är så spännande med Fora. Genom att vara nyfiken och ta egna initiativ kan man komma hur långt som helst på Fora. Det är min erfarenhet. Jag är väldigt tacksam över att jag får möjlighet att hela tiden utvecklas vidare.

Marias tips till den som vill söka sig till Fora

Jag strävar alltid efter personlig utveckling och på Fora tar lärandet aldrig slut. Här finns många fina och kompetenta kollegor som alla bridrar till Foras viktiga uppdrag som ett av fundamenten i ett tryggt arbetsliv. Vårt hybrida arbetssätt i kombination med det svårslagna läget på Sveavägen 44 är även det en lyx i sig.

Maria Lidström, kommunikations­partner

Utbildning: Hälsocoach.
Tidigare erfarenheter: Anläggningsansvarig på gym, PT/kostrådgivare och gruppträningsinstruktör. 
Personlig pryl: Det är sällan du ser mig utan mina trådlösa hörlurar. Med tonerna av hip hop och rap på gymmet, true crime poddar när jag är på resande fot och samtal med vänner och familj när jag tvättar, städar eller lagar mat.