Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Marias nyfikenhet har lett till en spännande utvecklingsresa

Publicerad januari 2023

När Maria Lidström klev in på Fora för sex år sedan visste hon inte att det var ett första steg på en spännande utvecklingsresa. Hon började i Foras reception och är idag områdeskoordinator på Affär och marknad, ett affärsområde som enligt Maria är jättehäftigt att arbeta på. 

Maria-Lidstrom.png

Maria började 2016 som inhyrd konsult i Foras reception där hon arbetade i växeln och tog emot besökare till Foras kontor. Arbetet gav Maria en baskunskap om Fora och ju mer hon lärde sig desto mer intresserad blev hon.

– Jag började förstå vad Foras uppdrag innebar, omfattningen av det och hur viktigt hela det här området är i samhället. Det fick mig att bli ännu mer nyfiken på Fora och jag ville lära mig mer, berättar Maria.

Efter ett år i receptionen började hon på Kundcenter, en avdelning inom Foras kundservice. Här jobbade Maria med att besvara samtal och mejl från Foras kunder. Hon fick även nytta av sin tidigare utbildning som hälsocoach då hon efter en tid fick möjlighet att hjälpa kollegor i telecoaching. Det innebar att lyssna på inspelade kundsamtal och ge feedback.

– Tidigare hade jag faktiskt funderingar på att bli lärare. Jag gillar att lyssna och känna in människor så det var väldigt inspirerande att få hjälpa kollegorna.

Tog steget vidare till områdeskoordinator 

Efter ett och halvt år på Kundcenter, som gav en bred kunskap och förståelse för Foras verksamhet, började Maria som områdeskoordinator på Affär och marknad. Affärsområdet har en mängd olika kompetenser och bakgrunder. Här finns bland annat affärsansvariga, kommunikatörer, affärsanalytiker och pressansvariga som tillsammans med övriga på Fora jobbar för att driva hela organisationen framåt. I arbetet ingår till exempel att utveckla Foras produkter, tjänster och varumärke. Även att ansvara för relationen med kunderna och parterna samt Foras affärsarkitektur. 

– Våra kunder och deras behov ligger oss varmt om hjärtat. Vi jobbar löpande med kundresor och träffar företag från olika kundgrupper. Arbetet ger oss värdefulla insikter i vårt dagliga arbete med att utveckla ett nytt affärssystem, förflytta Foras kunder till digitala kanaler samt att etablera strategier för Foras affärsmässiga utveckling.

Affärsområde med framåtriktat fokus 

Marias roll som områdeskoordinator innehåller flera olika arbetsuppgifter. Hon strukturerar ledningsgruppens veckomöten och planerar heldagsmöten varje månad, håller koll på verksamhetsplanering för kommande kvartal, ser till att rätt personer är på plats på rätt tid och skriver protokoll. Det innebär att varje vecka sammanfatta ett tre timmar långt möte och en gång i månaden sammanfatta en hel dag i ett tydligt, lättförståeligt protokoll.

Maria har även huvudansvaret för Foras intranät Porten och driver den pågående utvecklingen av kommunikation i rörligt format. Maria ingår tillsammans med bland andra övriga koordinatorer på Fora i en redaktionsgrupp som gemensamt bidrar till Foras interna och externa kommunikation.

– Affär och marknad har ett framåtriktat fokus med koll på omvärlden, vad som händer i vår sfär, utreder, analyserar och är med i många av Foras projekt för att ha omvärldsperspektivet. Det är riktigt häftigt att jobba här. 

Sedan maj 2021 har Maria fått ta ett större grepp om kommunikationen inom Affär och marknad och jobbar nu halva tiden med koordinering och halva tiden med internkommunikation.   

– Genom att vara nyfiken och ta egna initiativ kan man komma hur långt som helst på Fora, det är min erfarenhet. Under min utvecklingsresa har jag hittat min väg i yrkeslivet och jag är väldigt tacksam över att jag får möjligheter att hela tiden utvecklas vidare. Här vill jag stanna och växa. 

Marias tips till den som vill söka sig till Fora

Jag strävar alltid efter personlig utveckling och på Fora tar lärandet aldrig slut. Här finns många fina och kompetenta kollegor som alla bridrar till Foras viktiga uppdrag som ett av fundamenten i ett tryggt arbetsliv. Vårt hybrida arbetssätt i kombination med det svårslagna läget på Sveavägen 44 är även det en lyx i sig.

Maria Lidström, Områdeskoordinator

Utbildning: Hälsocoach.
Tidigare erfarenheter: Anläggningsansvarig på gym, PT/kostrådgivare och gruppträningsinstruktör. 
Personlig pryl: Det är sällan du ser mig utan mina trådlösa hörlurar. Med tonerna av hip hop och rap på gymmet, true crime poddar när jag är på resande fot och samtal med vänner och familj när jag tvättar, städar eller lagar mat.