Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Aktuellt

Dags att göra ditt pensionsval

10 februari 2023

Just nu gör Fora ett stort brevutskick till alla nyanställda arbetare och till dig som fyllt 22 år. I brevet informerar vi om att du nu börjar tjäna in pengar till din tjänstepension Avtalspension SAF-LO.

Lediga jobb

Lediga jobb

Vi befinner oss på en spännande förändringsresa. Målet är ett modernare Fora som alltid utgår från kundernas behov. Följ med oss på resan! Vi söker just nu...

Kundservice

I Foras kundservicesektioner hittar du bland annat:

  • Blanketter och instruktioner
  • Situationsguider och frågor & svar
  • Kontaktvägar till Fora

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Simon bytte från it-service till handläggare för att lära sig mer om Fora

Publicerad mars 2023

Simon Gothin hjälpte tidigare sina kollegor med allt från tekniken i konferensrum till att fixa en krånglande dator. Men lusten att lära sig ännu mer om Fora fick honom att välja en ny väg – som handläggare.

Simon-Gothin.png

Simons genuina intresse för it och viljan att lösa tekniska problem tog honom till avdelningen it-service på Fora i juni 2021. Att få jobba med it och teknik och samtidigt få hjälpa människor var den bästa kombinationen och det som lockade Simon mest.

– Jag har jobbat med it-support ända sedan jag gick ut högskolan, men då bara via telefon och mejl. På it-service fick jag träffa dem jag hjälpte och det var så mycket roligare. Jag hjälpte alla, chefer såväl som kollegan bredvid, med stort och smått. Och det kändes fantastiskt att få se hur glada de blev, när jag hade hjälpt dem med något som verkligen inte fungerade, säger Simon.

Ville lära sig mer

Men Simons nyfikenhet och vilja att lära mer om Fora på djupet fick honom att börja fundera på vilka andra arbetsuppgifter som finns i verksamheten. Möjligheten att börja som handläggare dök upp och Simon tog vara på den direkt.

– Jag kände att det var ett guldläge för mig så jag tvekade inte en sekund. Nu ingår jag i en avdelning som heter Kundservice Företag och är mitt i en intensiv upplärningsperiod. Jag får verkligen fördjupa mig i allt det Fora gör,  hur kundtjänst jobbar, Foras produkter, om kollektivavtal och en massa annat. Det är väldigt spännande, säger Simon.

Kundservice företag hanterar ärenden som rör Foras företagskunder. Simon kommer att stegvis, i takt med ökad kunskap, slussas in i arbetet som handläggare med allt större ansvar. Cirka 45 personer uppdelade i tre grupper arbetar på Kundservice företag. Simon sitter i ”förbundsgruppen” som handlägger frågor som berör fackförbunden och Svenskt Näringsliv. Han har fått flera arbetskamrater än tidigare, något som han uppskattar mycket. Men han har även fått ett mer stillasittande jobb.

– Jag trodde att det svåraste med att byta till en helt annan tjänst skulle vara att gå från ett jobb med mycket praktiskt och rörligt arbete, till att egentligen enbart sitta still och jobba på sin plats. Men jag gillar det. Jag blir mer fokuserad och hinner göra det jag planerar på ett annat sätt nu. Dessutom kan jag följa ett ärende hela vägen tills det är löst, vilket jag inte alltid kunde på it-service, säger Simon.

Simmar lugnt

På fritiden tar Simons datorintresse stor tid, men han gillar även att spela badminton och att simma, gärna långt. Varje sommar deltar han, hans bror och hans pappa i Vansbrosimningen, en sträcka på tre kilometer. Då är tålamod en viktig egenskap.

– Vi är inga storsimmare, vi simmar i vår lugna takt. Det viktigaste är inte att ta sig snabbt till mål, utan att göra det på ett ordentligt sätt. Att ta det lugnt, ta ordentliga simtag och att inte ta i allt vad du har men ändå röra dig framåt. Ungefär så som jag gör när jag löser frågor på jobbet, avslutar Simon.

Simons tips till den som vill söka sig till Fora

Fora är ett öppet företag med en platt organisation och här finns en jätteskön feeling. Du kan vara dig själv vem du än pratar med på förtaget. Fora satsar verkligen på att medarbetarna ska trivas, vilja vara kvar och utvecklas. Vare sig du vill röra dig vidare internt eller vara kvar där du är, ska du trivas.

Simon Gothin, handläggare Kundservice företag

Utbildning: Gymnasieutbildning beteendevetenskap och internutbildning på Fora.
Tidigare erfarenheter: 2nd-line, it-tekniker, Tele2. 
Personlig pryl: Gameboy Color, som jag fick jag när jag var liten. Vi var ute vid familjens sommarstuga och min pappa kom upp från parkeringen och frågade mig och min bror vilken hand vi skulle välja. Det var då som vi fick varsitt spel och en Gameboy. Sedan dess har jag alltid varit intresserad av spel och med tiden väcktes även mitt teknikintresse.