Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Du är på Om Fora
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Aktuellt på Fora

Aktuellt

Kontorssafari ökar gemenskap och verksamhetsförståelse

16 september 2022

Hur ökar man gemenskap och förståelse för varandra i företag där alla jobbar i olika team? ”Kontorssafari” kan vara ett sätt. På Fora genomförs kontorssafari sex gånger per år, då medarbetare under en dag kan besöka olika avdelningar på Fora och få inblick i hur andra kollegor arbetar.

Aktuellt

Checklista till dig som fått Foras pensionsbesked

1 juli 2022

Under våren har Foras årliga pensionsbesked skickats till alla som via sin anställning tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Om du är en av dem som fått pensionsbeskedet, tipsar vi här om Foras checklista som hjälper dig att enkelt förstå ditt pensionsbesked

Aktuellt

Elisabeth Wisén blir ordinarie vd för Fora

21 juni 2022

Efter sex månader som Foras tillförordnande vd tillträder nu Elisabeth Wisén som ordinarie vd. Under sina sex månader på Fora har Elisabeth redan gjort avtryck och kunnat bidra med viktiga pusselbitar i Foras utveckling.

Aktuellt

Stopp för handel med Rysslandsfonder

Alla valbara fondbolag inom Avtalspension SAF-LO som har Rysslands- eller Östeuropafonder, har tvingats stänga dessa fonder för handel. Fonderna kan inte kan köpas, säljas eller bytas i dagsläget. Nya pensionspremier kan inte heller placeras i fonderna, och kapitalflytt till eller från fonderna kan inte genomföras.

Kundservice

I Foras kundservicesektioner hittar du bland annat:

  • Blanketter och instruktioner
  • Situationsguider och frågor & svar
  • Kontaktvägar till Fora

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Thomas vill göra tjänstepension mer begripligt

Publicerad juni 2019

Thomas Billberger är pensionsspecialist på Fora och uppskattar att jobba på ett företag som arbetar hårt för att skapa trygghet för sina kunder. Och han drivs av att göra tjänstepension mer begripligt.

Thomas Billberger pensionsexpert på Fora

- Jag trivs verkligen på Fora och i min roll. Mitt jobb är både utmanande och utvecklande. Fora ägs av Svenskt Näringsliv och LO och är inte vinstdrivande vilket jag tror främjar en kultur av kreativitet och samarbete, säger Thomas Billberger.

Han kom till Fora i slutet av 2017 och har tidigare arbetat som försäkringsrådgivare på ett försäkringsbolag. Då arbetade han direkt mot kunderna, både företag och privatpersoner. Nu arbetar han främst med pensionsbolagens företrädare, företrädarna för arbetsgivarorganisationerna och fackförbunden samt internt och externt med pensionsfrågor.

- En av de saker som jag uppskattar med Fora är all den kompetens och samarbetsvilja som finns hos medarbetare och chefer. Jag måste ha ställt tusen frågor om Foras verksamhet det första året men jag kommer inte ihåg att jag någonsin behövt känna mig som att jag stör någon, säger han.

I hans arbetsuppgifter ingår att tolka och administrera försäkringsvillkor, följa upp de anslutna pensionsbolagen så att de uppfyller krav och regler, driva pensionsfrågor internt och externt kopplat till Avtalspension SAF-LO och att utreda olika typer av principiella pensionsfrågor.

- Det roligaste med jobbet är att få arbeta på djupet med pensionsfrågor i samarbete med ägare, kollegor, försäkringsbolag och andra inblandade. Det är otroligt intressant att få vara med och utveckla en del av den svenska modellen där parterna kommer överens om att utveckla villkoren på arbetsmarknaden, säger han.

Som exempel lyfter Thomas Billberger tjänstepensionen, som har blivit en allt viktigare del av de anställdas totala pension.

En av Foras deviser är att erbjuda kunderna trygghet genom jobbet. Det betyder att Fora fakturerar företagen för premier och avgifter och anställda faktiskt får det som parterna har förhandlat fram vad gäller pensionsavsättningar och försäkringar, berättar Thomas Billberger.

- För mig betyder det att vi omsätter avtal till verklighet i form av försäkringar och pensionskapital som ger trygghet för våra kunder under och efter arbetslivet, säger han.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Fora?

- Själv är jag jätteglad att jag sökte mig till Fora. Det är en otroligt utvecklande och spännande arbetsplats med bra arbetskamrater och väldigt goda utvecklingsmöjligheter.

Thomas Billberger

Affärsansvarig Pension på avdelningen Partsrelationer & Produkt

  • Har läst ekonomi och marknadsföring på IHM Business School. Utbildad till privat- och företagsrådgivare på försäkringbolag och har arbetat som försäkringsrådgivare i cirka tio år
  • Drivs av att få vara med och påverka och utveckla tjänstepensionerna i Sverige och att göra pension mer lättförståeligt
  • Tycker att Fora är ett företag som innerligt arbetar för att göra saker och ting bättre för kunderna. ”Ett företag med sunda värderingar i en intressant bransch”
  • Tycker om att samlas kring en brasa och har alltid med sig sin ”fire box” (en ihopvikbar minieldstad) när han är ute i naturen.