Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

31 januari 2024

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänste­pension Avtals­pension SAF-LO. 

Din arbetsgivare börjar under 2024 att rapportera in löner till Fora en gång per månad, i stället för en gång per år. När din arbetsgivare löne­rapporterar en gång i månaden och för över pensions­premier varje månad ökar möjligheten till avkastning på din tjänste­pension Avtals­pension SAF-LO över tid.

  • Första månadsöverföringen görs så snart din arbetsgivare rapporterat in din lön och betalat in premierna till Fora.
  • På Mina sidor här på fora.se kommer du därefter kunna se vilken lön som rapporterats in för dig varje månad och hur mycket pengar som Fora fört över till ditt pensions­bolag.

Bra att känna till om din Avtals­pension SAF-LO

Du kan själv välja pensions­bolag och vilken sparform du vill ha för de pengar som betalas in till din Avtals­pension SAF-LO.
Du kan flytta intjänade pensions­pengar.
Du kan teckna återbetalnings­skydd och familje­skydd, som är två olika typer av skydd som ger ekonomisk ersättning till dina efterlevande när du dör. Båda skydden minskar storleken på din egen tjänste­pension.

26 februari 2024

Tilläggsförsäkringar för tjänstemän upphör vid årsskiftet

Svenskt Näringsliv och LO har beslutat att Försäkring om avgångsbidrag, AGB, och Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, för tjänstemän ska upphöra den 31 december 2024. Berörda kunder kommer att få mer information närmare årsskiftet.

14 februari 2024

Ge dig själv omtanke idag

Idag firas alla hjärtans dag och för många har det blivit en tradition att visa extra omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet.

12 februari 2024

Sänkt premie för Avtalspension SAF-LO

Precis som under föregående år får arbetsgivarna även i år rabatt på premien (priset) för arbetarnas tjänste­pension, Avtals­pension SAF-LO.

1 februari 2024

Förlängd period för övergången

För att ge arbetsgivare tid att få nya rutiner och systemstöd för månadsrapportering på plats kommer rapporteringsperioden för årets tre första månader att förlängas. Sista dag att rapportera löner utbetalda i januari, februari och mars för att undvika förseningsavgift och andra påföljder är justerad till 31 maj.

31 januari 2024

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänstepension Avtalspension SAF-LO. 

av 36
>