Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

31 januari 2024

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänste­pension Avtals­pension SAF-LO. 

Din arbetsgivare börjar under 2024 att rapportera in löner till Fora en gång per månad, i stället för en gång per år. När din arbetsgivare löne­rapporterar en gång i månaden och för över pensions­premier varje månad ökar möjligheten till avkastning på din tjänste­pension Avtals­pension SAF-LO över tid.

  • Första månadsöverföringen görs så snart din arbetsgivare rapporterat in din lön och betalat in premierna till Fora.
  • På Mina sidor här på fora.se kommer du därefter kunna se vilken lön som rapporterats in för dig varje månad och hur mycket pengar som Fora fört över till ditt pensions­bolag.

Bra att känna till om din Avtals­pension SAF-LO

Du kan själv välja pensions­bolag och vilken sparform du vill ha för de pengar som betalas in till din Avtals­pension SAF-LO.
Du kan flytta intjänade pensions­pengar.
Du kan teckna återbetalnings­skydd och familje­skydd, som är två olika typer av skydd som ger ekonomisk ersättning till dina efterlevande när du dör. Båda skydden minskar storleken på din egen tjänste­pension.

7 maj 2024

Läs om Olgas resa från hovmästare till systemutvecklare på Fora

Mycket eget driv och intensiva studier tog Olga Korobeinik till ett nytt kapitel i yrkeslivet. Hon lämnade restaurangbranschen och började arbeta som systemutvecklare på Fora. ”Det bästa valet jag har gjort”, säger hon själv. Här berättar hon mer om den prestigelösa kulturen, Foras viktiga uppdrag och en spännande digital transformation. Kanske är Fora en plats för dig?

3 maj 2024

Pilotkunder värdefull hjälp i övergången till månadsrapportering

Att involvera kunder i en pilot i ett tidigt skede var en viktig del i Foras arbete med övergången till månadsvis rapportering av arbetares löner. Ambitionen med en pilot var att dra viktiga lärdomar på vägen mot lansering av månadsrapportering av arbetare. Två av pilotkunderna berättar här om sina erfarenheter.

28 april 2024

Idag är det extra fokus på arbetsmiljön

I dag, den 28 april, är det FN:s internationella arbetsmiljödag, ”World Day for Safety and Health at Work”. En årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. Arbetsmiljöfrågor är självklart lika viktiga alla dagar, så för att ändå uppmärksamma arbetsmiljön lite extra idag passar vi på att lyfta Foras duktiga arbetsmiljöombud.

23 april 2024

Nu skickar Fora pensionsbesked till tre miljoner personer

I början av april startade Fora utskicket av det årliga pensionsbeskedet till alla som genom sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

av 22
>