Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Driftmeddelande

Just nu får många e-postmeddelande om att det finns avvikelser att rätta i en lönerapport. Om du redan har rättat avvikelser kan du bortse från meddelandet.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

31 januari 2024

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänste­pension Avtals­pension SAF-LO. 

Din arbetsgivare börjar under 2024 att rapportera in löner till Fora en gång per månad, i stället för en gång per år. När din arbetsgivare löne­rapporterar en gång i månaden och för över pensions­premier varje månad ökar möjligheten till avkastning på din tjänste­pension Avtals­pension SAF-LO över tid.

  • Första månadsöverföringen görs så snart din arbetsgivare rapporterat in din lön och betalat in premierna till Fora.
  • På Mina sidor här på fora.se kommer du därefter kunna se vilken lön som rapporterats in för dig varje månad och hur mycket pengar som Fora fört över till ditt pensions­bolag.

Bra att känna till om din Avtals­pension SAF-LO

Du kan själv välja pensions­bolag och vilken sparform du vill ha för de pengar som betalas in till din Avtals­pension SAF-LO.
Du kan flytta intjänade pensions­pengar.
Du kan teckna återbetalnings­skydd och familje­skydd, som är två olika typer av skydd som ger ekonomisk ersättning till dina efterlevande när du dör. Båda skydden minskar storleken på din egen tjänste­pension.

23 april 2024

Nu skickar Fora pensionsbesked till tre miljoner personer

I början av april startade Fora utskicket av det årliga pensionsbeskedet till alla som genom sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

5 april 2024

Dags att rapportera till Företagares egen försäkring

Om du inte redan har gjort det är det nu dags för dig som tecknat Avtals­pension SAF-LO genom Företagares egen försäkring att rapportera slutlig inkomst för 2023.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

15 mars 2024

Vi firar kollektivavtalets dag

I Sverige har 9 av 10 anställda pension och försäkring via jobbet tack vare kollektivavtalet. Alla kollektivavtal ger en extra trygghet för anställda, utöver det grundskydd som vi får genom lagstiftning. Därför firar vi kollektivavtalets dag den 17 mars!

12 mars 2024

Nu har månadsrapporteringen rullat igång

Under februari öppnade Fora de nya e-tjänsterna för uppmärkning och månadsrapportering av anställda som räknas som arbetare. Arbetsgivare kan nu månadsvis rapportera lönerna för de anställda med Avtalspension SAF-LO som därmed får sina pensionspremier överförda varje månad.

av 27
>