Foras nuvarande vd, Elisabeth Wisén, lämnar sin position. Hon ersätts av Charlotte Anderén Fornander, som tillträder som tillförordnad vd från och med den 1 september 2024.
I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.
15 december 2023
I januari är det dags att rapportera slutliga löner för 2023. Det är sista gången rapportering görs årsvis för arbetarna. Från och med 2024 ska deras löner rapporteras varje månad.
Genom lönerapporteringen får Fora veta vilka arbetare som varit anställda hos företaget under året och hur mycket de har tjänat.
De slutliga (faktiskt utbetalade) lönerna används till att räkna ut företagets slutliga kostnad för försäkringar och tjänstepension för föregående år. Uppgifterna används till att beräkna och föra över pensionspremier till de pensionsbolag som förvaltar de anställdas pensionspengar.
E-tjänsten för rapportering av slutliga löneuppgifter öppnar klockan 07.00 den 2 januari. Senast den 31 januari behöver Fora ha uppgifterna.
Rapporteringen i januari är det enda sättet som Fora kan få uppgifter om slutliga löner och vilka arbetare som varit anställda under året. Det är inte samma uppgifter som lämnas där, som rapporteras till exempelvis Skatteverket.
Från och med februari 2024 ska lönerna för de anställda som räknas som arbetare rapporteras varje månad. Samtidigt införs en ny uppmärkning av arbetarna och en faktura på den verkliga kostnaden varje månad.
Foras nuvarande vd, Elisabeth Wisén, lämnar sin position. Hon ersätts av Charlotte Anderén Fornander, som tillträder som tillförordnad vd från och med den 1 september 2024.
Nu tar vi nästa steg för att linjera administrationen av de kollektivavtalade försäkringarna för arbetare och tjänstemän.
Den här informationen är till arbetsgivare som har betalat avgift till TRR, TRS eller TSL under perioden 1 januari - 31december 2023 och som ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.
Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang.
Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?