Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Checklista för arbetsgivare inför sommaren

20 juni 2023

Nu är sommaren här och för många företag innebär det några veckor med lugnare tempo medan det för andra är den mest hektiska tiden på året. Oavsett hur det är på ditt företag så är det några saker som kan vara bra att tänka på. Vi har därför tagit fram en checklista med viktiga punkter inför sommaren.

Behörighet till Mina sidor över sommaren
Inför sommaren är det viktigt att säkerställa att rätt personer har tillgång till Mina sidor. För att få tillgång till Mina sidor behöver företaget anmäla en huvudadministratör. Enklaste sättet är att använda e-tjänsten Anmäl huvudadministratör. Den är tillgänglig för företag som har organisationsnummer och firmatecknare i officiella register. Du kan använda e-tjänsten för att anmäla dig själv eller någon annan som huvudadministratör. Huvud­administratören kan därefter lägga till flera administratörer via Mina sidor.

Betala fakturan
Kom ihåg att betala fakturan från Fora innan ni går på semester. En obetald faktura kan medföra att försäkrings­avtalet sägs upp. Om företaget har tecknat försäkrings­avtal hos Fora för att få anställa en person med anställnings­stöd från Arbetsförmedlingen eller arbetstillstånd från Migrationsverket, är det mycket viktigt att försäkrings­avtalet inte sägs upp så länge personen är anställd på företaget. Blir det uppehåll i avtalsperioden kan det leda till att myndigheten omprövar sitt beslut om anställnings­stöd eller arbetstillstånd.

Välj att få fakturan som PDF via epost
Ett enkelt sätt att hålla koll och inte missa någon faktura är att välja att få fakturan som PDF via epost. Det gör du på Mina sidor under fliken Administration, välj sedan Företagsuppgifter. Ni kan även få fakturan som e-faktura till företagets internetbank. För att få det gör ni en anmälan till banken. Fakturan finns även tillgänglig på Mina sidor.

Rapportera nyanställda arbetare mellan 22-65 år
För att nyanställda anställda arbetare mellan 22-65 år ska få ett valpaket för Avtals­pension SAF-LO ska ni rapportera in dem i tjänsten ”Anställda arbetare” på Mina sidor. Det gäller även tillfälligt anställda.

Uppgifter om personer utan svenskt personnummer
Om ni har tillfälligt anställda under sommaren som saknar svenskt personnummer, är det viktigt att ta reda på personens adress. När ni rapporterar slutliga löneuppgifter för 2023 behöver ni ange personens adress för att Fora sedan ska kunna föra över pensions­premierna till det pensions­bolag som förvaltar den anställdes pengar. Se därför till att ni har adressuppgifter till alla anställda som saknar svenskt personnummer.

Informera de anställda
Det är viktigt att även säsongsanställda känner till sina skydd och förmåner. Läs mer på fora.se och dela gärna ut informationsbladet från Fora till era medarbetare när de påbörjar sin anställning hos er.

27 september 2023

Idag firar vi tjänstepensionens dag!

Idag är det Tjänstepensionens dag. Det vill vi fira och påminner om att se till att du har tjänstepension genom din anställning.

29 augusti 2023

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

Den här uppmaningen är till arbetsgivare som betalat avgift till TRR, TRS eller TSL för perioden 1 oktober och 31 december 2022 och ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

17 augusti 2023

Tips till dig som byter jobb - se över försäkringarna

Efter sommarens semester ökar intresset för att byta jobb. Nytt jobb kan innebära helt nya förutsättningar när det gäller tjänstepension och trygghetsförsäkringar. Därför är det viktigt att se över vad som gäller för den nya anställningen innan du börjar. Här är Foras tips till dig som planerar att byta jobb.

5 juli 2023

Semester ger välbehövlig paus – passa på att se över dina trygghetsförsäkringar

Juli är fortfarande den vanligaste månaden för semester då nära två miljoner personer tar paus från arbetet. Ett tips när semesterlugnet börjar infinna sig är att passa på och kolla sina trygghetsförsäkringar och tjänstepension. Kanske känslan av att ha koll kan göra semesterlugnet ännu större.

30 juni 2023

Glad sommar!

Nu är sommaren här och vi på Fora vill tacka alla er som varit i kontakt med oss under våren i olika sammanhang. 

av 32
>