Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Hotel Tylösand gör sig redo

20 december 2023

Jonas Karlén är vd för Hotel Tylösand i Halmstad och han ser med tillförsikt fram emot övergången till månads­rapportering.

Hotel Tylösand_750.jpg

Hotel Tylösand är kanske mest känt för sin verksamhet under sommaren, men även på vintern är det full aktivitet med konferenser, julbord och helgunderhållning. Jonas Karlén är vd för Hotel Tylösand och han ser med tillförsikt fram emot övergången till månads­rapportering.

– Månads­rapportering blir fantastiskt för personalen som får en snabbare avkastning på intjänade pengar. För oss som företag blir vår rapportering bättre eftersom vi gör korrekta månadsbokslut för varje månad. Med månads­rapportering av lönerna får vi en exakt summa mot att vi tidigare har gjort en estimerad kostnad, säger Jonas Karlén.

För att förbereda organisationen inför övergången till månads­rapportering har löne­avdelningen sedan tidigt i höstas fört en dialog med leverantören av lönesystemet. Dessutom deltar man på Foras öppna webbinarier.

– Det är också mitt råd till andra. Prata med din systemleverantör och delta på Foras webbinarier, säger Jonas Karlén.

18 juni 2024

Semester och paus - kanske bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar

Juli och första delen av augusti är den vanligaste perioden för svenskarnas sommarsemester. Då tar vi en längre paus från jobbet och förhoppningsvis infinner sig semesterlugnet. Kanske är det bästa tiden att se över sina trygghetsförsäkringar?

23 maj 2024

Gemensam bolagsstruktur banar väg för varumärket Avtalat

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektivavtalsinformation. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice. 

7 maj 2024

Olgas resa från hovmästare till systemutvecklare på Fora

Mycket eget driv och intensiva studier tog Olga Korobeinik till ett nytt kapitel i yrkeslivet. Hon lämnade restaurangbranschen och började arbeta som systemutvecklare på Fora. ”Det bästa valet jag har gjort”, säger hon själv. Här berättar hon mer om den prestigelösa kulturen, Foras viktiga uppdrag och en spännande digital transformation. Kanske är Fora en plats för dig?

3 maj 2024

Pilotkunder värdefull hjälp i övergången till månadsrapportering

Att involvera kunder i en pilot i ett tidigt skede var en viktig del i Foras arbete med övergången till månadsvis rapportering av arbetares löner. Ambitionen med en pilot var att dra viktiga lärdomar på vägen mot lansering av månadsrapportering av arbetare. Två av pilotkunderna berättar här om sina erfarenheter.

28 april 2024

Idag är det extra fokus på arbetsmiljön

I dag, den 28 april, är det FN:s internationella arbetsmiljödag, ”World Day for Safety and Health at Work”. En årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och hållbart arbete. Arbetsmiljöfrågor är självklart lika viktiga alla dagar, så för att ändå uppmärksamma arbetsmiljön lite extra idag passar vi på att lyfta Foras duktiga arbetsmiljöombud.

av 39
>