Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Hotel Tylösand gör sig redo

20 december 2023

Jonas Karlén är vd för Hotel Tylösand i Halmstad och han ser med tillförsikt fram emot övergången till månads­rapportering.

Hotel Tylösand_750.jpg

Hotel Tylösand är kanske mest känt för sin verksamhet under sommaren, men även på vintern är det full aktivitet med konferenser, julbord och helgunderhållning. Jonas Karlén är vd för Hotel Tylösand och han ser med tillförsikt fram emot övergången till månads­rapportering.

– Månads­rapportering blir fantastiskt för personalen som får en snabbare avkastning på intjänade pengar. För oss som företag blir vår rapportering bättre eftersom vi gör korrekta månadsbokslut för varje månad. Med månads­rapportering av lönerna får vi en exakt summa mot att vi tidigare har gjort en estimerad kostnad, säger Jonas Karlén.

För att förbereda organisationen inför övergången till månads­rapportering har löne­avdelningen sedan tidigt i höstas fört en dialog med leverantören av lönesystemet. Dessutom deltar man på Foras öppna webbinarier.

– Det är också mitt råd till andra. Prata med din systemleverantör och delta på Foras webbinarier, säger Jonas Karlén.

26 februari 2024

Tilläggsförsäkringar för tjänstemän upphör vid årsskiftet

Svenskt Näringsliv och LO har beslutat att Försäkring om avgångsbidrag, AGB, och Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, för tjänstemän ska upphöra den 31 december 2024. Berörda kunder kommer att få mer information närmare årsskiftet.

14 februari 2024

Ge dig själv omtanke idag

Idag firas alla hjärtans dag och för många har det blivit en tradition att visa extra omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet.

12 februari 2024

Sänkt premie för Avtalspension SAF-LO

Precis som under föregående år får arbetsgivarna även i år rabatt på premien (priset) för arbetarnas tjänste­pension, Avtals­pension SAF-LO.

1 februari 2024

Förlängd period för övergången

För att ge arbetsgivare tid att få nya rutiner och systemstöd för månadsrapportering på plats kommer rapporteringsperioden för årets tre första månader att förlängas. Sista dag att rapportera löner utbetalda i januari, februari och mars för att undvika förseningsavgift och andra påföljder är justerad till 31 maj.

31 januari 2024

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänstepension Avtalspension SAF-LO. 

av 36
>