Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag

ESA

Idag firar vi tjänstepensionens dag!

27 september 2023

Idag är det Tjänste­­pensionens dag. Det vill vi fira och påminner om att se till att du har tjänste­pension genom din anställning.

tjanstepensionens-dag-2023-no-logo.jpg

Att ha tjänste­pension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension. Tjänste­­pensionen kommer via arbetsgivaren och är en stor del av din framtida pension.

Ta reda på om du har tjänste­pension

Är du privatanställd arbetare och har kollektiv­avtalad tjänste­pension hittar du information om din tjänste­pension, som heter Avtals­pension SAF-LO, genom att logga in på Mina sidor här på fora.se.

Vet du inte om du har tjänste­pension, fråga din arbetsgivare eller gå in på tjanste­pensionensdag.se. Söker du ditt första jobb eller ska byta jobb, kom ihåg att fråga om du får tjänste­pension.

Om Tjänste­­pensionens dag

Tjänste­­pensionens dag infaller den 27 september varje år. Då går tjänste­pensions­bolag, valcentraler, fackförbund och Pensions­myndigheten samman för att uppmärksamma dagen. Syftet är att uppmärksamma hur viktig tjänste­pension är för alla och att även inspirera arbetsgivare att informera sina anställda om tjänste­pension. 

Ungefär 9 av 10 har tjänste­pension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektiv­avtalade men det finns också andra tjänste­pensions­lösningar. Trots att tjänste­­pensionen är en viktig del för den totala pensionen så är det många som inte vet om de har tjänste­pension eller hur mycket som betalas in. Det är få anställda som frågar om de får tjänste­pension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför går pensions­branschen och andra aktörer samman och uppmärksammar tjänste­­pensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet.

tjanstepensionensdag-mellan.png

 

Deltagande bolag och myndigheter år 2023

Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam Liv, Folksam LO Pension, Folksam Tjänste­pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Läns­försäkringar, Min­pension, Movestic, OFR, Pensions­myndigheten, Pensions­valet, PRI, PTK, Skandia, SPP, SPV och Sveriges ingenjörer.

7 december 2023

Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad

Inför den kommande övergången till månadsrapportering förbereder sig Ann-Louise Larsson, hr-generalist, genom att ta del av information från Fora och från leverantören av företagets lönesystem. 

27 november 2023

Nu påbörjar Fora utbetalningen av den statliga ersättningen

Arbetsgivare som har betalat avgift till någon av de tre omställningsorganisationerna TRR, TSL eller TRS kan få ersättning för denna kostnad och kommer inom de närmaste dagarna att få ett beslutsbrev från Fora med information om bland annat vilket belopp som kommer betalas ut.

8 november 2023

Kul och viktigt att möta kunderna

Sara Carlenfors Linered, affärsarkitekt på Fora jobbar med fullt fokus på att informera om månadsrapporteringen som Fora inför 2024. Hon tycker det är både viktigt och roligt att möta kunderna.

31 oktober 2023

Har du efterlevandeskydd på din tjänstepension?

Allhelgonahelgen är en helg att minnas våra närstående som har gått bort. Det kan också vara en tid att tänka på sin egen bortgång. Vet du vad som händer med din tjänstepension den dag du inte längre finns? 

11 oktober 2023

Höstens pensionsbesked är på väg

Varje år skickar Fora ut pensionsbesked till alla som någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. De allra flesta får sitt pensionsbesked under våren men cirka 200 000 personer får sitt pensionsbesked nu i oktober.

av 33
>