Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Idag firar vi tjänstepensionens dag!

27 september 2023

Idag är det Tjänste­­pensionens dag. Det vill vi fira och påminner om att se till att du har tjänste­pension genom din anställning.

tjanstepensionens-dag-2023-no-logo.jpg

Att ha tjänste­pension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension. Tjänste­­pensionen kommer via arbetsgivaren och är en stor del av din framtida pension.

Ta reda på om du har tjänste­pension

Är du privatanställd arbetare och har kollektiv­avtalad tjänste­pension hittar du information om din tjänste­pension, som heter Avtals­pension SAF-LO, genom att logga in på Mina sidor här på fora.se.

Vet du inte om du har tjänste­pension, fråga din arbetsgivare eller gå in på tjanste­pensionensdag.se. Söker du ditt första jobb eller ska byta jobb, kom ihåg att fråga om du får tjänste­pension.

Om Tjänste­­pensionens dag

Tjänste­­pensionens dag infaller den 27 september varje år. Då går tjänste­pensions­bolag, valcentraler, fackförbund och Pensions­myndigheten samman för att uppmärksamma dagen. Syftet är att uppmärksamma hur viktig tjänste­pension är för alla och att även inspirera arbetsgivare att informera sina anställda om tjänste­pension. 

Ungefär 9 av 10 har tjänste­pension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektiv­avtalade men det finns också andra tjänste­pensions­lösningar. Trots att tjänste­­pensionen är en viktig del för den totala pensionen så är det många som inte vet om de har tjänste­pension eller hur mycket som betalas in. Det är få anställda som frågar om de får tjänste­pension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför går pensions­branschen och andra aktörer samman och uppmärksammar tjänste­­pensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet.

tjanstepensionensdag-mellan.png

 

Deltagande bolag och myndigheter år 2023

Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam Liv, Folksam LO Pension, Folksam Tjänste­pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Läns­försäkringar, Min­pension, Movestic, OFR, Pensions­myndigheten, Pensions­valet, PRI, PTK, Skandia, SPP, SPV och Sveriges ingenjörer.

26 februari 2024

Tilläggsförsäkringar för tjänstemän upphör vid årsskiftet

Svenskt Näringsliv och LO har beslutat att Försäkring om avgångsbidrag, AGB, och Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, för tjänstemän ska upphöra den 31 december 2024. Berörda kunder kommer att få mer information närmare årsskiftet.

14 februari 2024

Ge dig själv omtanke idag

Idag firas alla hjärtans dag och för många har det blivit en tradition att visa extra omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet.

12 februari 2024

Sänkt premie för Avtalspension SAF-LO

Precis som under föregående år får arbetsgivarna även i år rabatt på premien (priset) för arbetarnas tjänste­pension, Avtals­pension SAF-LO.

1 februari 2024

Förlängd period för övergången

För att ge arbetsgivare tid att få nya rutiner och systemstöd för månadsrapportering på plats kommer rapporteringsperioden för årets tre första månader att förlängas. Sista dag att rapportera löner utbetalda i januari, februari och mars för att undvika förseningsavgift och andra påföljder är justerad till 31 maj.

31 januari 2024

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänstepension Avtalspension SAF-LO. 

av 36
>