Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

NCC - en av landets största byggkoncerner

13 december 2023

Sara Rothman, som är pensions- och förmånsspecialist inom NCC koncernen, ser positivt på övergången till att även yrkesmedarbetarna får månads­rapportering.

NCC_750.jpg
Bild: NCC

– Vårt fokus är att jämställa våra tjänste­män och yrkesmedarbetare och harmonisera all hantering så att vi gör lika för alla. Redan idag gör vi bland annat sjukrapporteringen månadsvis även för våra yrkesmedarbetare. Övergången till månads­rapportering kommer att underlätta arbetet för vår finans­avdelning och våra ekonomifunktioner, säger Sara Rothman.

Genom dialog med vår arbetsgivar­organisation, administrations- och systemleverantör, Foras information och webbinarier samt interna samtal om hur rapporteringen ska hanteras har organisationen förberett sig så mycket den kan, enligt Sara.

– Några frågetecken finns kvar men tillsammans med våra administrations- och systemleverantörer och Fora kommer vi att hitta sätt att lösa dem. Mitt tips till andra som vill förbereda sig är att börja med att vara med på Foras webbinarier. De är korta och tydliga och föreläsarna är mycket pedagogiska. Och läsa den information som finns, då har man en bra grund att stå på.

26 februari 2024

Tilläggsförsäkringar för tjänstemän upphör vid årsskiftet

Svenskt Näringsliv och LO har beslutat att Försäkring om avgångsbidrag, AGB, och Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, för tjänstemän ska upphöra den 31 december 2024. Berörda kunder kommer att få mer information närmare årsskiftet.

14 februari 2024

Ge dig själv omtanke idag

Idag firas alla hjärtans dag och för många har det blivit en tradition att visa extra omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet.

12 februari 2024

Sänkt premie för Avtalspension SAF-LO

Precis som under föregående år får arbetsgivarna även i år rabatt på premien (priset) för arbetarnas tjänste­pension, Avtals­pension SAF-LO.

1 februari 2024

Förlängd period för övergången

För att ge arbetsgivare tid att få nya rutiner och systemstöd för månadsrapportering på plats kommer rapporteringsperioden för årets tre första månader att förlängas. Sista dag att rapportera löner utbetalda i januari, februari och mars för att undvika förseningsavgift och andra påföljder är justerad till 31 maj.

31 januari 2024

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänstepension Avtalspension SAF-LO. 

av 36
>