Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Driftmeddelande

Just nu får många e-postmeddelande om att det finns avvikelser att rätta i en lönerapport. Om du redan har rättat avvikelser kan du bortse från meddelandet.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

NCC - en av landets största byggkoncerner

13 december 2023

Sara Rothman, som är pensions- och förmånsspecialist inom NCC koncernen, ser positivt på övergången till att även yrkesmedarbetarna får månads­rapportering.

NCC_750.jpg
Bild: NCC

– Vårt fokus är att jämställa våra tjänste­män och yrkesmedarbetare och harmonisera all hantering så att vi gör lika för alla. Redan idag gör vi bland annat sjukrapporteringen månadsvis även för våra yrkesmedarbetare. Övergången till månads­rapportering kommer att underlätta arbetet för vår finans­avdelning och våra ekonomifunktioner, säger Sara Rothman.

Genom dialog med vår arbetsgivar­organisation, administrations- och systemleverantör, Foras information och webbinarier samt interna samtal om hur rapporteringen ska hanteras har organisationen förberett sig så mycket den kan, enligt Sara.

– Några frågetecken finns kvar men tillsammans med våra administrations- och systemleverantörer och Fora kommer vi att hitta sätt att lösa dem. Mitt tips till andra som vill förbereda sig är att börja med att vara med på Foras webbinarier. De är korta och tydliga och föreläsarna är mycket pedagogiska. Och läsa den information som finns, då har man en bra grund att stå på.

23 april 2024

Nu skickar Fora pensionsbesked till tre miljoner personer

I början av april startade Fora utskicket av det årliga pensionsbeskedet till alla som genom sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

5 april 2024

Dags att rapportera till Företagares egen försäkring

Om du inte redan har gjort det är det nu dags för dig som tecknat Avtals­pension SAF-LO genom Företagares egen försäkring att rapportera slutlig inkomst för 2023.

2 april 2024

Charlotte Dettner tar över rollen som Foras kundservicechef 

Charlotte Dettner har tillträtt tjänsten som Foras kundservicechef och lämnat sin roll som operativ chef på kundservice. I sin nya roll får Charlotte det yttersta ansvaret för område kundservice och den fortsatta utvecklingen framåt.

2 april 2024

En varm arbetsplats med tech i framkant

Som Cloud Engineer/Architect på Fora är Sebastian Claesson centralt involverad i att forma företagets it-infrastruktur i molnet, i Azure-miljö. Nu ska teamet utökas med ytterligare en Cloud Engineer. Här delar Sebastian sina erfarenheter om en vardag fylld av tekniska utmaningar och en stöttande arbetskultur.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

av 38
>